🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Популярната интернет двойка щъркели Снежи и Ростислав отглеждат 4 малки в село Ярлово

Четири малки щъркелчета отглеждат известните в интернет бели щъркели Снежи и Ростислав в село Ярлово.

На официалния канал на Българско дружество за защита на птиците в YouTubeБДЗП Live stream може да се проследи как растат малките в гнездото и какви грижи полагат за тях възрастните птици.

Четирите щъркелчета са се излюпили само преди малко повече от седмица, но е удивително, че израстват много бързо, благодарение на грижите на родителите им. Възрастните щъркели са постоянно до тях, като винаги една от двете птици е в гнездото заедно с малките, докато другата събира храна за тях.

Тази година Ростислав е предпочел младата Снежи пред миналогодишната си партньорка и е избрал да сформира с нея семейство след дълго колебание. Сега двамата отглеждат четирите малки от общо пет яйца, които Снежи е снесла през април.

В началото на пролетта, обаче, Ростислав се e задържаl по - дълго време в съседното на Снежи гнездо, което и до днес е заето от другата щъркелка. С нея миналото лято Ростислав e успяl да отгледа едно единствено малко. Поради тази причина в началото на размножителния сезон камерата, с която се наблюдават денонощни единствените щъркели в село Ярлово, е била  монтирана на гнездото, в което миналата година е било огледано единственото щъркелче в селото.

Настъпилият обрат в отношенията между белите щъркели, обитаващи две съседни гнезда в село Ярлово, е наложило поредното преместване на камерата. Сега може да се гледат онлайн от много близо четирите малки щъркелчета.

Наблюдението им ще продължи до тяхното излитане от гнездото и поемането им по дългия път към по - топлите страни. Продължава следенето  живота на голямото семейство на Ростислав и Снежи на живо в YouTube.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...