🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Бели мишки

Поведение на белите мишки

Белите мишки са интересни същества, които показват уникални поведенчески характеристики. Те са стадни животни и предпочитат да живеят в групи, където спазват определени обществени правила и съществува йерархия. Когато вече има формирана група, влизането на нова мишка може да предизвика конфликти, като тя първо бива подушвана и след това пренебрегвана от останалите.

Белите мишки проявяват "интелигентност" и са много предпазливи в движенията си. Това може да се използва при създаването на къщичка за тях с няколко нива, свързани със стълбички или гредички. В тази къщичка трябва да има гнездо и съдове за храна и вода. Може да се добавят играчки и приспособления, като люлки и въртележки, за да се осигури достатъчно забавление за мишките. Важно е да се построи конструкцията на височина не по-малка от 70 см, за да се предотвратят опасни скокове.

В такава къщичка мишките могат да живеят без решетки, което улеснява общуването с тях. Те са любопитни същества и често се приближават към човека с интерес. Това се дължи не само на възможността за получаване на храна, но и на забавлението, което получават от таквото взаимодействие.

Белите мишки се нуждаят от достатъчно движение и занимания. Ако не им осигурите подходяща среда, те могат да станат лениви. Затова в къщичката им е важно да има играчки и приспособления, които да стимулират техния активен начин на живот. Мишките са майстори в катеренето и могат да преодоляват различни препятствия с помощта на своите силни задни лапи и опашката, която им помага да запазят равновесие. Те също така могат да плуват изключително добре.

Мишките не се хранят директно от земята или от чинийката, а поемат храната си с муцунка и след това я държат с лапичките си, докато хапват, като си седят.

Белите мишки представляват интригуващи същества със социално поведение и умения, които ги правят интересни обекти за изучаване и грижа.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...