🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Бели мишки

Размножаване на белите мишки

Размножаването на белите мишки е подобно на това при други видове мишки и се отличава от размножаването на хамстерите. Мишките не трябва да бъдат държани самотни, а вместо това могат да се наслаждават на семейния си живот. "Съпрузите" спят в общо гнездо и се грижат за своите малки заедно. Това е наблюдавано особено през студените периоди, когато мъжките мишки помагат да се загреят малките, докато майка им отива да търси храна.

Малките се раждат след приблизително 21-дневна бременност и броят им варира от 2 до 10. Те се раждат с тегло от 0,9 до 1,4 грама и са слепи и голи, с розов цвят. Ако някое от малките излезе от гнездото, майката или бащата го връщат обратно, захапвайки го. След няколко дни на малките започват да им растат косъмчета, а след около седмица вече са напълно покрити с косми. Около 11-12-тия ден им излизат предните зъби, което им позволява да започнат да гризат по-малко. През това време кърмата на майката спира.

Очите на малките бели мишки още не са напълно отворени при раждането им. При най-слабите екземпляри очите се отварят около 14-15 ден. В периода, когато са отделени от майка си, те правят скокове и се забавляват. След около четири седмици, малките мишки могат да се размножават, но оптималната възраст за това е между 6 и 8 седмици.

Женските мишки могат да раждат в продължение на около две години, а средната им продължителност на живот е около 2 години и половина, а теглото им достига до 25 грама. Дължината от главата до края на тялото им е около 10 см, а опашката им достига 10 см.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...