🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Предано куче помага на бедния си стопанин, като ежедневно бута инвалидната му количка

В китайското село Магоу, близо до град Луянг, има подвижна работилница за ремонт на обувки. Нейният собственик се нарича Манао и е на 59 години. В детството си той боледува от полиомиелит и може да се движи само с помощта на две колела.

Той няма средства за инвалидна количка, но успява сам да си проектира такава, която, разбира се, не е толкова удобна. Манао се занимава с обущарство от 40 години насам, а неговият щанд за обувки, както и четирикракият му приятел, са станали истинска легенда сред съселяните му.

2-годишното куче, известно като Голямото жълто куче, е от смесена порода и е израснало заедно с Манао. Всъщност това не е истинското му име, но хората най - често го наричат така. А когато неговият стопанин извика просто "Ей!", то веднага дотичва до него.

Макар че никога не е получавал специално обучение, през целия си живот верният четирикрак спътник на Манао му помага по невероятен начин. Всяка сутрин Голямото жълто куче придружава стопанина си до местния пазар, който се намира на около километър от дома им. Кучето му помага да преодолее нагорнището по пътя, като през цялото време бута импровизираната му инвалидна количка.

Интересното е, че когато настъпи време за обяд, милостивият четирикрак помагач изчезва някъде. Така Манао яде от храната, която си носи, без да се налага да споделя почти нищо с кучето си.

Като че ли осъзнавайки положението на стопанина си, всеки път когато дойде време за обяд, кучето отива да търси храна от другаде. То вече е добър познайник на съседния ресторант, откъдето често му заделят остатъци. Веднага след това Голямото жълто куче се връща при Манао да му прави компания.

Виждайки колко е умно и послушно, веднъж човек от селото предлага на обущаря да купи кучето му за 500 юана. Но той отказва, заявявайки, че парите са без значение и че не може да продадеш този, когото обичаш!

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...