Назад до Санбернар

Санбернар

  1. Санбернар
  2. Външен вид на Санбернар
  3. Физическа характеристика на Санбернар
  4. Характер и поведение на Санбернар
  5. Отглеждане и дресировка на Санбернар
  6. Здравословен статус и проблеми при Санбернар
  7. Анатомични и физиологични особености на Санбернар
  8. Исторически данни, митове и легенди за Санбернар
  9. Интересни факти за Санбернар

Отглеждане и дресировка на Санбернар

Отглеждане

Отглеждане на СанбернарСанбернар и други животниСанбернарът е куче с внушителни размери, поради което не би се чувствал комфортно в апартамент.

Ако сте любител и бъдещ притежател на тази порода трябва да знаете, че кучетата от тази порода имат нужда от доста пространство.

Ако все пак нямате възможност да осигурите на Вашият любимец необходимото му пространство трябва да знаете, че честите и продължителни разходки са задължителни.

По отношение на температурата се чувстват много комфортно, когато са на студено и това не е случайно като се има предвид гъстата им и обилна козина.

Обожават снега и зимното време. Внимавайте с високите температури, тъй като породата има склонност от прегряване.

Санбарнарът има огромен апетит - поема и се нуждае от доста голямо количество храна, но за сметка на това не е капризен. Няма никакви проблеми с взаимоотношението си с децата и други домашни животни (има и изключения разбира се).

Въпреки добродушният си характер, обикновено Санбернарът е резервиран към непознати, което го прави отличен пазач на Вашият дом.

Грижи за козината

Гъстата космена покривка на Санбернара изисква отговорни и редовни грижи, независимо от типа й (късокосмест или дългокосмест).

Скубе се много затова редовното й изчеткане и разресване е задължително, за да се спестят по - нататъшни проблеми и сплъстяване.

Дресировка

Дресировка на СанбернарПородата е податлива на обучение. Препоръчва се дресировката да започне от ранна възраст. Необходимо е търпение и спокойствие от страна на обучаващия, тъй като в определени ситуации Санбернарите могат да станат доста упорити.

Колкото по - рано започне обучението на Вашият любимец, толкова по - лесно и по - бързо ще успее той да се социализира, да свикне с Вас и Вашите команди.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Катя чирпъкова
От къде мога да закупя Сан Бернар? От къде мога да закупя сан Бернар?
Анелия Ангелова
Аз обичам разходките и ми трябва приятел среден на ръст и много да обича игрите и разходките ако някой има идея за точната порода за мен моля кажете ми я . Че ми е самотно .
Може ли да си взема Санбернар ако съм алергичен към кучета?
Колко е горе долу цената на такова куче с родословие
д-р БауБау
До 15. - всички лицензирани развъдници, които предлагат породата би следвало да Ви издадат документ за родословие
Коментирай
loading...