Назад до Савана

Савана

Отглеждане и обучение на Савана

Отглеждане

Отглеждане на Савана котка в домаСаваните са котки, които имат свой богат вътрешен живот и нямат толкова голяма нужда от компания, както по – голямата част от домашните котки.

Полудивият им нрав на някои хора им се струва твърде див. Те се боят, че дивата жилка може да вземе превес и Саваните да променят екосистемата, ако твърде много от тях избягат в природата. За много стопани обаче точно дивата жилка е най – привлекателното. Тя прави притежаването на такава котка уникално преживяване.

Ако имате място и обичате дивото, това е котката за Вашето семейство.

Грижи за козината

Поддръжката на козината им е много лесна, защото тя е гладка и къса. Единственото затруднение е в това, че са двойно по – едри от повечето домашни котки.

Обучение на котка СаванаОбучение

Те не са подходящи за човек, който няма представа от котки, защото са много интелигентни. Правят каквото си искат и ако искат нещо си го взимат. Не са като куче, което спира ако му кажеш "Не". Когато котка иска нещо, трябва да й го дадеш.

Чудесни домашни любимци са, но никога не забравяйте ръста, силата и интелигентността на тези одомашнени диви котки. Не обичат прекалено голямото внимание, гушкане и стискане. Необходимо е да бъдат обучавани от малки, за да се избегнат неприятни инциденти, резултат от техните остри нокти.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Никол17
Прилича на мини рис.
1. Анонимен
Da ima edno momche na 4 meseca v sofia
Виж още отзиви
Коментирай
loading...