Назад до Сиамска котка

Сиамска котка

Исторически данни, митове и легенди за Сиамска котка

Произход на Сиамската коткаИстория на Сиамската коткаРазвъдени са като аристократични котки в днешен Тайланд, в миналото - Сиам. В древен Сиам Сиамската котка е била смятана за свещена. Можели са да я притежават само будистките монаси и кралските особи.

През 18 век сиамските крале са започнали да подаряват котките на висши европейски сановници. Останалият свят бил запленен от тази великолепна порода и разпространението й продължава. Постепенно се пренасят в Европа и Северна Америка, където добиват голяма популярност.

Извън тяхната прародина и след интензивни селекции е създаден и видът на съвременната сиамска порода, която по редица признаци доста се отличава от старата порода, която днес е позната като Тайска котка.

Легенди ...

Легенди за Сиамската коткаСпоред една от легендите Сиамските котки са се отглеждали в Сиам с цел да охраняват дворците. Когато някой се е опитвал да проникне в тях, котките безстрашно скачали върху него и са впивали ноктите си в злосторника, пронизително мяукали, благодарение, на което стражата идвала незабавно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9. Мира
Имах на 7 години сиямец но се разболя и умря много го обичах немога да го забравя беше част от семейството ми ????????????
8. биболина
Моят котарак е сиамец. На 18 години и десет месеца е в момента.От старост започнаха да му падат зъбите и мина на мека храна.Има и лек проблем със ставите трудно скача на дивана.Започна и много време да спи.
7. Veronika
My cat is...wow...
6.
moqta kotka e siqmska i e mnogo igriva. tq e na 1 mesec i dori q nay4ix da mi dava pet
5. Никол17
Красавица
4. д-р БауБау
До 3. Анонимен - ако котето се гледа в затворено помещение и няма контакт с външната среда - 2 пъти годишно е достатъчно.
3. Анонимен
imam edin vapros pres kolko vreme se kapi siamskoto kote
2. Анонимен
Моятя катка есиямка
1. Анонимен
НАЙ КРАСИВАТА КОТКА НА СВЕТА.....МНОГО Я ОБИЧАМ........
Виж още отзиви
Коментирай
loading...