Назад до У нас

Снимки на българско улично куче в чужд сайт предизвикаха бум в интернет

Мили приятели, споделяме с вас тази история, на която се натъкнахме в чуждия интернет сайт за животни www.3milliondogs.com. В първия момент, когато видяхме снимката на това куче, дори не предполагахме, че става дума за поредната българска история, от която можем да се почувстваме "горди". Вижте сами!

"Всяко куче заслужава шанс за грижа и любов. Силата на любовта може да направи чудотворната трансформация възможна. Това е един от тези случаи, които само доказват защо никога не трябва да се отказваме от куче.

Историята се развива през 2014 година в България, където много улични кучета страдат от насилие и проява на жестокост. В един град, наречен Рудозем, има фондация с благородна цел, която спасява бездомни кучета и им намира любящ дом. Тя се нарича Rudozem Street Dog Rescue (RSDR) и е основана от Даян и Тони Роуз – семейство англичани, които стопанисват приют за бездомни кучета в града.

Чрез Facebook-страницата си те научават за куче извън града, за което се очаква "да бъде унищожено от болестите си", както се посочва в местна новинарска статия. Виждайки това, доброволците пропътуват 70 км, за да намерят кучето.

Когато я намират, разбират в какво ужасно състояние е тя: изтощена, покрита с кърлежи, с тежък стадий на демодекоза, саркоптична краста и ерлихиоза. Но за тяхно учудване тя се приближава към тях, когато я повикват - имала е такава нужда от докосване и грижи!

Трансформацията на кучето, която постигат, е невероятна. След няколко месеца тя вече изглежда съвсем различно. Вторият шанс е нещо много специално, от което всички тези животни се нуждаят. Ще бъдете изумени от последните снимки, доказващи чудодейната промяна!

RSDR й осигурява място, където да се възстанови, лечение срещу паразитите, медикаменти - антибиотици, специален шампоан за кожата, топла вана, храна и вода, един куп посещения при ветеринар и много, много любов. Те й дават име на войн: Калеси, заради Денерис Таргариен от "Игра на тронове", която излиза жива от огъня.

Година и 9 месеца след деня, в който спасява Калеси, организацията е готова да й намери постоянен дом."

За наше успокоение тази невероятна история завършва с щастлив край за едно пострадало от човешка агресия създание, жадно за грижи и след всичко преживяно, все още пълно с любов. А ние се надяваме повече да не се срамуваме от статии, които описват състоянието на бездомните кучета в България като "страдащи от насилие и проява на жестокост", без значение дали са публикувани в местни или чуждестранни медии.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 13 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

6.
Ние,"хората" имаме много възможности,да се преборим с глада и мизерията,а и болестите.Има социални служби,социални кухни и спешни звдна за мад.помощ,където не искат здравни осигуровки.Можем и да просим.Животните нямат избор.
5.
Браво на тези хора.Златни са!!!
4. Анонимен
Добре че е имала късмет бедната животинка.Дано всяко бездомно същество има същия.
3. Бастет
Добре че има и добри хора.....
2.
Няма оправдание за жестокостта и безчовечността...В известен смисъл си заслужаваме съдбата.....
1. Н Лишев
Има някакво оправдание бездомно куче да има този вид , но има "домашни" кучета , особено в селата , където съдбата на горепосоченото куче е за предпочитане - ще умре сравнително бързо, но свободно. Защото има други, нямащи тази привилегия , вързани още от първите си дни на "синджир" по-къс от метър, да "пазят" изоставените имоти на отишли някъде селяни , които през седмица или две се връщат да ги нахранят. Веднъж занесох хляб на такова куче ,като наруших чужда собственост, което виеше денонощно и установих , че не поиска да изяде хляба . Когато го отвързах, на метър от дължината на веригата имаше засъхваща кал , която кучето изяде , защото съдържаше вода. Това е само един случай от масови такива практики на мои сънародници , което е причината да смятам , че българите като цяло , трябва да получат съответната съдба, защото няма как това да са пълноценни хора.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...