🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Дядо на 82 години се опитва да спаси зоопарка в Разград

Малката зоологическа градина в Разград е на ръба на оцеляването и единственият човек, който се грижи ежедневно за животните там е 82-годишният Бехчет Али или Бай Бехчет, както е известен в целият град.

Най - голямата гордост на зоологическата градина са лъвицата Рая и нейните 2 малки лъвчета, които растат много бързо и вече са станали около 50 кг. Бай Бехчет работи в зоопарка от 1979 г. и през 2007 е обявен за почетен гражданин на Разград, заради усилията му.

Бай Бехчет споделя, че грижите за животните в малкия зоопарк е смисъла на живота му и му дава щастие в живота, което той не би заменил за нищо на света. Освен трите лъва бай Бехчет се грижи за още много други животни сред които лами, кози, муфлони, понита, гълъби и фазани.

Средствата отпускани от общината са крайно недостатъчни, а и посетителите не се таксуват и се пускат безплатно да разглеждат животните. Зоологическата градина разчита най - вече на дарения на местни фирми и бизнесмени, като лично бай Бехчет се е ангажирал да агитира. Въпреки напредналата си възраст той всеки ден се грижи за животните, като разчита единствено на помощта на 24-годишния си внук, който идва да му помага от време на време.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...