Назад до По света

Тифани, най - старата котка в света, навърши 27 години

Своя 27-ми рожден ден отпразнува най - възрастната котка в света. Тя се нарича Тифани и е вписана в книгата за рекорди на Гинес.

Тифани е родена на 13 март 1988 година в Сан Диего, щата Калифорния. Според специалисти нейната котешка възраст се равнява на 125 човешки години*.

Шарън Ворхийс, стопанката на котката рекордьор, разказва, че я е купила за скромните 10 долара от местен зоомагазин. Тогава котето е било само на 6 месеца. Шарън споделя още, че това е "най - добре похарчената сума".

По всичко личи, че г-жа Ворхийс се грижи чудесно за своите домашни любимци, тъй като тя дълги години отглежда и две кучета, родени по същото време, когато е родена и котката. Те обаче почиват преди няколко години.

Относно състоянието на котката си, Шарън казва, че е абсолютно здрава и все още е способна да се движи сама по стълбите. Тя чува и вижда добре, и хапва както консервирана, така и суха храна.

Мистериозното в случая е, че преди известно време Тифани изчезва от дома си, като отсъства в продължение на 2 години.

"Тя няма страх от никой и нищо. Отива сама при кучетата и е много борбена", казва Шарън.

А най - старият мъжки котарак, регистриран в книгата на Гинес, се нарича Остин. Той е роден на 3 август 1967 година в Тексас и умира на 6 август 2005 година на 38-годишна възраст.

*За да разберете на колко човешки години отговаря възрастта на вашата котка, вижте ТУК.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Нели
направо не мога да повярвам това коте е копие на моето ,но то почина на 18 години -човешки същата окраска същото петно под гушката все едно виждам моята Меги
Виж още отзиви
Коментирай
loading...