Назад до Кучета

Удивителното възкресение на едно изоставено куче

*Внимание! Някои от снимките не са подходящи за лица с лабилна нервна система и деца под 12-годишна възраст.

***

Представяме ви една реална история, която разказва не просто за спасение, а за истинско възкресение. Спокойно можем да наречем така случилото се с това изоставено куче.

То получава втори шанс за живот, благодарение на своя спасител Уилсън Мартинс Кутино, по - известен като Уилсън Защитникът. Той посвещава живота си на защитата на животни.

Уилсън открива кучето в много тежко състояние, което смело може да се нарече предсмъртно. То вероятно е имало малък разрез или рана в областта на седалището, която се инфектира и влошава сериозно под влиянието на паразити и червеи.

Животното е било в това положение месеци наред и то вързано навън, което подсказва, че е изоставено от собствениците си, обречено на сигурна смърт.

Принудено да лежи в собствените си урина и изпражнения, то става жертва на инфекцията, която, разраствайки се, достига до самата кост на опашката и таза му.

Когато Защитникът го открива, цялата рана е покрита с червеи. Плътта на кучето буквално е започнала да гние, докато то все още е живо.

Постоянният глад, въжето около врата му, както и болката, която животното е изпитвало денонощно, сломяват напълно надеждите му за живот ...

Когато Уилсън прибира кучето, веднага почиства и дезинфектира раната. Постепенно започва процес на изчистване и възстановяване на засегнатата тъкан.

Благодарение на адекватната грижа и любов от страна на Защитника и неговите колеги във ветеринарната клиника, чудото се случва и спасеният му приятел вече е неузнаваем.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

21. Иля
Горкото животно е било на косъм от най-лошото. Наистина е чудо, че е намерено, макар в последния момент.
20. Petya
Страхотен човек, щастлив човек! Навсякъде има такива хора, въпрос на избор. Да бъде благословен!
19. Теменужка Владова Димитрова
Когато имаш сърце начин се намира да помогнеш
18. димитрия христова
просто нямам думи за този божествен човек....не съществуват такива думи...господ здраве да му дава ...ПОКЛОН!!!
17. Маца
Да е жив и здрав този ГОЛЯМ човек,а дано насилниците на животни получат заслуженото си в десеторна степен!Поклон пред такива добри и милосърдни хора,Господ здраве да им дава!Поклон!!!!
16. Росица
Това нещастно животинче е намерило своя Бог!!!
15. Пролетна усмивка
Дал бог изроди по целия свят-какво човекоподобно трябва да си,че да изоставиш вързано животно,без храна,вода и да живееш спокойно без притеснения,какво си причинил на живо същество!Но в природата има и баланс-поклон на този човек,спасяващ безкористно една невинна душичкадано се поучат повече хора от видяното на снимките-любовта съживява!!!
14. КАЛИНКА ТОПАЛОВА
ГОСПОД ДА ГО БЛАГОСЛАВЯ!
13.
що за болен мозък би го направил!!! >:(
12. Татяна
Бедното животинче кой знае какви гадни жалки простаци са го оставали да мре от глад и сигурно от жажда ето го толкова слабо и с тази огромна рана. Направо ми се гади от тези. Добре , че този човек го е намерил на време и го е гледал. Жалко че не се намират повече такива добри хора.
11. ЕЛИЗАБЕТ КАРНИК
ОБИЧАМ ГО ТОЗИ ЧОВЕК!!!!!!!!!!
10. Натали
1.-во Здраве и много късмет за спасителя на това сладурче.2-ро Възьищавам се на Владо за неговото добро сърце-остани винаги толкова добросърдечен човек.И 3-то аз и моят съпруг решихме и си осиновихме куче.Да не е породисто (въпреки че имам и пинчер)но ние сме щастливи а тя (Шейла)ни прави много щастливи.Мога да кажа че се гордея че я осинових.Дано в България да има все повече хора с добри сърца и по малко животинки изхвърлени,изоставени и премазани по улиците.
9. Емилия Дочева
Браво.Възхищавам се на такива хора.За съжаление малко са добрите хора като този човек.Трюбва да имаш голямо сърце.А този човек го има със сигурност.
8. надя
Бог да благослови всички добри хора,които се грижат за животните!
7. Снежа
Добре че са останали и добри хора като този мъж!Дано бог ви възнагради!
6. Владо
До KIKI: Намерих едната си каракачанка в канавка до пътя, блъсната от кола, измършавяла, пълна с бълхи и всякаква друга смрад, загубила вяра у хората. Прибрах я с много страх, три месеца ходи със шина на задния крак, на който всички кости бяха счупени на по няколко места, изчистихме гадините, излекувахме дори дирофиларията, върна си килограмите (сега тежи 46-7, а когато я намерих беше 25). Сега е най-любящото куче на света. Често се измъква изпод мрежата на двора и си играе със съседските деца. Най-малкото детенце й стига до рамото. Няма значение какъв си се родил и къде си се родил. Да бъдеш добър човек е въпрос на избор, не на съдба
5. Вили
Страхотен късмет за животинчето,че е попаднало на този човек!!!
4. Г. Джоджев
Бъди здрав човече, нека съдбата те възнагради богато за доброто ти сърце !
3. KIKI
Takiwa hora w nashata BG prosto gi nqma !
2. Maria
Tova e ynikalna rqdkost ot choveshka strana malko hora biha oburnali vnimanie na tolkova jalna kartinka bravo na tozi chovek dano dobroto koeto pravi za bezzashtitnite jivotinki my se vrushta troino BIH GO NAREKLA DOSTOEN ZA YVAJENIE I VUZHVALA CHOVEK
Виж още отзиви
Коментирай
loading...