🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Вижте как хората помагат на бездомните животни в Истанбул след най - тежката снежна буря от години

Наскоро Истанбул бе затрупан от 65 см сняг. Това бе най - тежката снежна буря в многомилионния град от 2009 година насам.

Снега наваля само за една вечер, стотици полети бяха отменени, градския транспорт изпитваше големи затруднения и града бе почти изцяло парализиран.

Въпреки коварното време много хора направиха огромна доброта, помагайки на стотици бездомни животни в минусовите температури. Много от животните прекараха нощта на топло и сигурно място в домове и магазини, приютени от добри хора.

Един от местните търговци, които отвориха вратите си за бездомни животни е Селчук Баял. Той превърна своя малък магазин във временен приют за бездомни котки.

"Ние сме хора, а тези бездомни същества са ни поверени от Бога. Ние сме длъжни да се погрижим за тях, когато са в беда" - споделя Селчук пред местни медии.

Любителите на животни бяха впечатлени от доброто сърце на Селчук, но някои клиенти недоволстваха от създалата се ситуация, затова търговеца поставил табела на магазина си: "Клиентите, които се притесняват от котки, моля да не пазаруват тук!"

Селчук е сигурен, че котките са му благодарни за подслона в студеното време и заявява, че магазина му е отворен за всяко животно или човек, нуждаещи се от помощ. Други граждани също помагаха на животните.

В местен търговски център граждани събраха много кашони и одеяла, с които да покриват и топлят бездомни кучета. Много хора купуваха храна и я оставяха в близост до бездомни животни, за да са сигурни, че няма да останат гладни в мразовитата нощ.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...