Назад до Звездни любимци

Владимир Путин и неговите обичани кучета

Независимо от факта, че в Русия най - популярният домашен любимец е котка, руският президент Владимир Путин предпочита кучетата.

Към момента той притежава три: Акита Ину. Всички те живеят заедно с Путин в неговата резиденция Ново-Огарево извън Москва.

Лабрадорът Кони е женски. Тя е родена през 1999 година, когато Путин се превръща в официален "наследник" на Борис Елцин.

Кони е подарена на Путин през 2000 година от Сергей Шойгу. Тя често фигурира във вестници и списания. Освен това е главен герой в списанието с комикси "Огонек" и в книгата "Историите на Кони", която описва живота на Путин през очите на кучето му.

За Кони има статия в Уикипедия на 10 различни езика. През 2007 година тя бе обсъждана в пресата като възможен кандидат за наследник на президентския пост на Путин.

Преклонната възраст на кучето кара хората да се чудят дали тя е жива. Този въпрос започва да се разисква особено след публикуването на снимки на Путин, които показват как той излиза с другите си кучета Бъфи и Юме през 2013 година. На тези фотоси Кони не се вижда.

Тогава президентският говорител Дмитрий Песков заявява, че Кони е жива, но не е в състояние да си играе с младите кучета.

"Тя е дама на преклонна възраст, сега се движи бавно, за да не се нарани по някакъв начин. Тя се отглежда отделно от тези млади "жребчета", за да не я притесняват."

Българското овчарско куче (Каракачанско куче) е подарено на Путин по време на посещението му в България от българския министър-председател Бойко Борисов. Руският политик остава толкова възхитен и щастлив от подаръка, че не успява да устои и целува кученцето директно на церемонията по връчването му.

Първоначално то се е наричало Йорго, но това име не се харесва на Путин. Затова се провежда конкурс за ново име на кучето. Политикът избира предложението "Бъфи", дадено от 5-годишния московчанин Дима Соколов. След това Путин заявява, че Кони реагира положително на новото кученце, но Бъфи я дъвче по ушите и опашката, заради което тя ръмжи.

Една от най - скъпите породи кучета Акита Ину (породата на известното куче Хачико) носи името Юме. През 2012 година управниците на японската префектура Акита подаряват кученцето на Владимир Путин в знак на благодарност за това, че Русия предоставя своята помощ на Япония след силното цунами и земетресение.

По инициатива на Людмила, съпругата на Владимир Путин, през 1999 година е купен женският пудел Тося. От нея през 2000 година се ражда син на име Родео. Но тези кученца след развода на първата двойка остават заедно с Людмила Александровна.

Освен на своите любимци, Путин се радва и на кучето на президента Буш.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. Стела
Има и котка! Една сива със зеленикави очи!
2. Катерина В.
Когато не можете да вземете пример от собствените си съграждани, които обичат животните и се грижат за безпризорните на улицата, кастрират, активно търсят домове, поне погледнете как президенти обичат кучетата!! Българското куче е разкошно и много обичано, браво!
1. Иля
Приятни снимки! И аз много обичам кучетата.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...