Назад до По света

130 кучета бяха изведени от приют за животни - директора е обвинен в жестокост

Приюта "Laurel County Animal" в Кентъки спешно набира дарения, тъй като миналата седмица там бяха закарани 130 кучета иззети от друг местен приют за животни "Homeward Bound Rescue Animal".

Директорката Стефани Фийлдс е арестувана и е повдигнато обвинение към нея за жестокост към животните от 2-ра степен. След получаване на многобройни оплаквания от страна на съседи, щатската полиция на Кентъки започна да разследва приюта през ноември 2015 година.

Първоначално от приюта са били изведени 30 кучета, а другите 130 останали да живеят там. Условията, в които били отглеждани животните били меко казано ужасни. Стефани Фийлдс признала пред щатската полиция, че дома който обитава няма вода и електричество от 2 години.

Къщата била пълна с животински и други отпадъци. Един от полицаите участвали в операцията описва видяното като "най - бруталния случай на жестокост към животните, който някога е виждал".

Конфискуваните кучета са приятелски настроени, но в ужасна физическа форма. В момента те не могат да бъдат осиновени, тъй като се считат за доказателство по делото.

Сега животните са настанени в приюта "Laurel Country Rescue Animal", където се грижат добре за тях. От приюта обаче изнемогват след неочакваното приемане на 130 нови животни и се обръщат с молба към обществото за финансова подкрепа в този труден момент.

Според Лана Смит приюта отчаяно се нуждае от дарения в този момент. Има нужда от каишки, нашийници, кучешка храна и други битови предмети. Освен това от приюта се надяват и други приюти в околността да поемат част от животните, защото в момента са пренаселени и не могат да се грижат по най - добрия възможен начин за пострадалите кучета.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...