🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

150 000 пингвини са загинали на Антарктида

На ледения континент Антарктида са загинали около 150 000 пингвина. Това се случва заради откъснал се айсберг с огромни размери (приблизително колкото град Рим).

През 2010 година грамадният леден блок се откъсва и заклещва до мястото, където живеят пингвините, наречено Кейп Денисън. Това отделя колонията им от морето и ги принуждава през последните 5 години да търсят храната си на 60 километра разстояние.

Заради трудността да преодолеят такова разстояние, повечето от птиците не издържат и намират своята гибел или от изтощение, или от глад. Това предизвиква рязкото намаляване на тяхната численост.

През 2011 година те са били 160 000, а днес наброяват едва 10 000. Пингвините обитават този регион повече от 100 години, но сега тяхната популация е сериозно застрашена.

Ако съвсем скоро айсбергът не се премести или ледът не се разруши, има опасност всички пингвини да загинат. Според учените това неминуемо ще се случи след не повече от 20 години. По този начин сами можем да си дадем сметка за последиците от Глобалното затопляне върху всички живи същества на планетата ни.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...