🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

7 причини да бъдем благодарни на кучетата

Кучетата са най - разпространените домашни любимци в света. Те са предани, лоялни и обичат безусловно своя стопанин.

Със сигурност това са животни, които заслужават благодарността ни, че правят живота ни по - весел и добър.

Представяме ви някои от основните причини, заради които трябва да сме благодарни на своите домашни любимци!

Помагат ни да бъдем в добра физическа форма

Нищо не може да ви мотивира така силно да станете от дивана и да излезете на разходка, както куче, което с нетърпение ви чака на входната врата. Ежедневните разходки засилват връзката с косматия ви четирикрак приятел. Проучванията показват, че ежедневните разходки за около 30 минути намаляват риска от сърдечни заболявания, понижават стреса и като цяло подобряват физическото състояние на организма.

Кучетата обожават да се гушват в своите стопани

Сигурно ви се е случвало да заварите кучето си да се търкаля на спалнята или да скача в скута ви, веднага щом седнете на дивана. Кучетата много обичат да изразяват любовта към стопаните си, като се сгушат в тях.

Покажете необходимата благодарност и уважение към кучето. Позволете му да седне до вас на дивана или да се сгуши в скута ви. Понякога това е всичко, от което то има нужда.

Кучетата не ви съдят

Кучетата изобщо не се интересуват от това как изглеждате, колко пари изкарвате, какво работите, колко тежите, къде сте израснали, кого обичате или какво правите в свободното си време.

Те ни приемат такива каквито сме, без да гледат осъдително или да се опитват да ни променят.

Кучетата знаят как да се забавляват

Вземете в ръка топка или друга играчка и погледнете лицето на кучето си. Виждате ли усмивката? Сякаш се сбъдват мечтите му.

Има толкова много начини да се забавлявате заедно с кучето си. Можете да си играете с фризби, да се разхождате в парка, да учите нови команди, да отидете на излет в планината или на мора и много, много други неща.

Само си представете колко много забавления пропускате, ако нямате куче.

Кучетата ще се опитат да ви развеселят, когато се чувствате тъжни

Често, когато хората се чувстват тъжни и самотни, най - добрата подкрепа идва от четирикракия им приятел.

Проучванията показват, че хората, които притежават домашни любимци, имат по - високо самочувствие и са по - малко самотни.

Освен това тези хора изпитват по - малко страх, не изпадат толкова лесно в депресивни състояния и са по - малко разсеяни, отколкото хората, които нямат домашни любимци.

Кучетата знаят как да ви разсмеят

Опитайте се да прекарате цял час с домашния си любимец, без да се засмеете. Трудна задача, нали?

Трудно е човек да не се засмее, когато гледа как кучето преследва опашката си, прави някакви заучени трикове или си клати странно главата. Смехът е здраве, а определено домашните любимци ни карат да се усмихваме повече, затова трябва да им бъдем благодарни.

Кучетата ни обичат безусловно

Без значение кой сте или какво правите, кучето винаги ще ви обича безусловно. То няма да ви изостави, защото например някой човек се държи по - добре с него и му дава по - вкусни лакомства.

Такива мисли изобщо не минават през главата на кучетата, защото тяхната любов не познава граници. Единственото нещо, което искат, е просто да бъдат част от живота ви.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 11 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

4.
Мирослава Коева Имам три прекрасни създания!Осиновени.Една безпределна обич и благодарност, че сме заедно!От 23години имам кучета и съм най-щастливият човек!
3.
Imam 3 obojavam GI izpulvat jivota mi ne si go predstavqm bez tqh
2.
Абсолютно точно и вярно
1. Николай Иванов Войчев
Така е .
Виж още отзиви
Коментирай
loading...