Назад до Кучета

7 характеристики, които притежават собствениците на кучета

Историческите доказателства показват, че кучетата са били опитомени от хората преди около 10 хиляди години.

Подобно на своите предшественици вълците, кучетата обичат да живеят в глутница (семейство). Те възприемат своя стопанин като главатаря на глутницата и това е от съществено значение за тяхното щастие.

Много университети извършват изследвания, целящи да определят сходните черти между собствениците на кучета. А за някои прилики дори не е нужно академично образование, тъй като те са очевидни.

Ето кои са общите черти, които споделят стопаните на тези верни четирикраки приятели!

Характерите на стопанина и кучето започват да си приличат

Погледнете кучето си и се замислете дали имате нещо общо с него? Няма начин да не откриете някаква прилика в характерите ви.

Например, стопаните на малки кучета като мопс или чихуахуа са по - чувствителни и творчески настроени.

Хората, предпочитащи лабрадори и ретривъри, са някак си по детски радостни, а любителите на бийгъли и хрътки са спокойни и уравновесени.

Убедени сте, че кучето ви разбира какво казвате

Тази черта се споделя и от стопаните на други животни, но собствениците на кучета обичат най - често да си говорят със своите четирикраки приятели.

Предполага се, че кучетата усещат чрез интуицията си какво е настроението на хората и реагират адекватно на него.

Това, разбира се, не означава, че те буквално разбират какво се опитваме да им кажем. Но със сигурност кучетата усещат настроенията на стопаните си по - бързо от всяко друго животно и показват съпричастност към тях.

Притеснявате се за благосъстоянието на кучето

Стопаните на кучета често си мислят за своите любимци, когато са далеч от тях и се чувстват виновни, че прекарват твърде дълго време разделени.

Това се получава, тъй като наистина започват да приемат домашния си любимец като член от семейството.

Те с радост биха дали ключа от дома си на някой приятел или роднина, който да си поиграе с кучето, докато са на работа, тъй като са наясно, че животинчето им има нужда от много човешко внимание.

Движите се повече от собствениците на котки

Собствениците на кучета притежават някои екстравертни качества, които стопаните на котки нямат. Това може би се дължи на факта, че кучетата трябва да бъдат извеждани на разходка всеки ден и това предполага повече социални контакти за техните стопани.

Освен това кучетата обичат да се приближат и подушат някой непознат, което означава, че и вие трябва да се приближите до този човек и евентуално да завържете някакъв непринуден разговор.

Възхищавате се на поведението на своето куче

Повечето стопани имат навик да хвалят своите кучета, дори когато те не са се справили много добре с поставената задача. Но тези предани животни имат естествен инстинкт да пазят своята собственост и стопанин.

Това, разбира се, се харесва на хората и за тях е доказателство за интелигентността и верността на кучетата.

Чудите се колко дълго кучетата могат да играят на играта "донеси"

Повечето хора се удивляват на това как кучето им не се изморява да гони топки, фризбита и други играчки, връщайки ги обратно.

Обикновено кучетата могат да играят на тази игра с часове, без изобщо да им омръзне, тъй като те са динамични животни по природа и освен това се забавляват от сърце, когато получат похвала или вкусна наградка задето са донесли обратно пръчката или топката си.

Радвате се на посрещането, което винаги получавате от кучето си, когато се приберете у дома

Има стотици истории за кучета, които не забравят стопаните си след месеци, дори години раздяла.

Кучетата с нетърпение чакат да се приберем от работа и започват да лаят щастливо, усещайки ни, още преди да сме отворили входната врата.

Това радостно посрещане се повтаря винаги, без значение дали сме били навън само за няколко минути, няколко часа или цял ден. За стопаните е очевидно, че заемат специално място в сърцето на кучето и са много щастливи от този факт!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...