Назад до Кучета

9-годишно момче създава приют за животни "Happy Animals Club"

Хепи Анималс Клуб (Happy Animals Club) е проект за приют за животни с нестопанска цел в южната част на Филипините. Този проект е започнат от 9-годишно момче с подкрепата на международни дарители и доброволческа помощ. Ето какво казва самият му създател.

"Здравейте, аз съм Кен! Откакто се помня искам да направя приют за животни, за да помагам на бездомните кучета и котки по улиците. Баща ми каза, че ще бъдат необходими много пари и поне 20 години, за да успея да направя такъв приют. Той каза също, че само възрастните могат да съберат достатъчно пари, за да създадат приют за животни.

Но през февруари 2014 в интернет се появиха мои снимки, на които се вижда как храня кучета на улицата. Някои много добри хора, които са видели тези снимки, ми изпратиха като дарение средства, за да ми помогнат да се грижа за кучетата.

Така вече имам достатъчно пари, за да ги храня с хубави консервирани храни, както и да им осигурявам ветеринарни грижи. Кучетата наддадоха много на тегло, отворените им рани бяха излекувани и козината им порасна отново. Също така те вече разбраха, че няма защо да се страхуват от хората.

Ето как изглеждат сега, след два месеца грижи в Happy Animals Club (на снимките). Техните имена са Блеки  (Blackie), Брауни (Brownie) и Уайт Пъпи (White Puppy). Съвсем скоро ще бъдат готови за осиновяване!

Освен това, вече имам достатъчно пари, за да създам приют за животни. На 1 май 2014 година взех под наем 1000 квадратни метра земя за една година. Тя струва 66 000 песос (1500 долара). Засега все още не разполагам с достатъчно пари да заселя приюта с кучета, но се надявам, че ще мога да го направя съвсем скоро.

Основната цел на Happy Animals Club ще бъде да спасява кучета от целия град. Тук има много изхвърлени на улицата кучета, а само 20-30 % от собствениците твърдят, че животните са техни. В същото време няма организация за защита на животните, която да направи нещо по въпроса.

Искам да спася колкото се може повече от тези кучета, които могат да бъдат убити без причина. Първата ми стъпка беше да си направя ваксинация срещу бяс, на 8 май 2014 година.

Следващата стъпка ще бъде да събера достатъчно пари, за да се грижа за колкото се може повече кучета. Също така трябва да се направи система за намиране на добри домове на кучетата, когато те са готови за осиновяване. Това е голямо предизвикателство, защото във Филипините повечето хора искат да имат породисти любимци. Те не обичат смесени породи, въпреки че смесените породи са също толкова умни, лоялни и любвеобилни.

Моля, помогнете ми да развия този приют чрез доброволческа дейност, провеждане на семинари във вашето училище или фирма или даряване на средства за храна за кучетата и ветеринарни грижи. Happy Animals Club е организация с нестопанска цел, регистрирана във Филипините.

Хепи Анималс Клуб е автономен и независимо управляван от мен с помощта на доброволци (в момента и баща ми, който се оплаква, че е "недоброволец"). Happy Animals Club не е свързан с каквато и да било организация, която подкрепя евтаназирането на бездомни кучета."

Ето какво още споделя на своята интернет страница Кен:

"Толкова много мили хора изпратиха дарения, че не мога да спомена всички, но бих искал да дам гласност поне на някои от дарителите, които помогнаха за спасяването на първите кучета.

08 май 2014 - Голямо благодаря на Джоди и нейните състуденти от САЩ, които заедно събраха наистина огромна сума пари.

02 май 2014 - Бих искал да представя един от поддръжниците Happy Animals Club, който е американски войник, служещ в Афганистан. Той ми каза, че дарява в памет на своето куче Шеба (Sheba), която умира на 14-годишна възраст и също е била осиновена. Баща ми ми каза, че да служиш в Афганистан е много трудна и опасна работа. Затова аз съм благодарен на Джеф, че помага на кучетата тук във Филипините, въпреки че неговата работа е много по-трудна.

Happy Animals Club получава много внимание и много имейли! Съжалявам, че не мога да отговоря веднага на всички, но прекарвам по - голямата част от деня си с кучетата. Обещавам скоро да ви пиша!"

Невероятно, нали ... Може само да вземем пример за уникалната смелост, мотивация и упоритост на 9-годишното момче и да си пожелаем скоро и ние да последваме неговият пример!

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

Отзиви

Zori
Bravo samo taka
Анонимен
Bravo bravo bravo
Krastina Nikolova
Bravo !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...