Назад до Кучета

47-годишен мъж се разплаква, преодолявайки фобията си към питбули

Представяме ви един запомнящ се пример за това колко необяснима и в същото време мъчителна може да бъде една фобия. И колко странно изглежда нейното преодоляване - смешно в очите на някои, но ужасяващо в очите на страхуващия се.

Това е историята на Марвин, който през целия си живот е бил в плен на фобията си към кученца от породата питбул, зародила се още когато той е на 5-6 годинки.

Тогава Марвин играе футбол в задния двор на къщата си заедно със своето съседче. В същото време отнякъде се появява малък и разгневен питбул. Той нахапва жестоко другото момче, а Марвин става свидетел на всичко това. Оттогава животът му се преобръща.

До ден-днешен той страда от фобия към тези кученца. Сега с неговата терапия се заема психологът д-р Робин Засио, която обяснява:

"За повечето хора страхът от змии например изглежда съвсем логичен. Но какво бихте казали за фобията към молци, скакалци или малки кученца? Тук не говорим за страх, а за много по - ужасяващо усещане, което кара възрастни разумни хора да крещят, да се вцепеняват или да плачат като деца."

В края на лечението му д-р Засио закарва Марвин в местен парк за кучета. Време е той да се срещне очи в очи с най - големия си кошмар - малко питбулче.

Когато кутрето се появява, 47-годишният мъж е изплашен до смърт. В първия момент той побягва и започва да плаче.

Вижте как Марвин успява да преодолее фобията си!

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...