🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Ароматизираните свещи са най-добрият избор за различни ситуации

Ароматните свещи са уникален продукт, създаван от човечеството в продължение на хиляди години. Първоначално свещта е била само източник на светлина, след това започва да се използва в различни ритуали. В наши дни свещите най-често се използват за създаване на лична атмосфера – хармонична, спокойна, релаксираща. А наличието на ароматизирани добавки под формата на етерично масло е много полезно, особено в помещения, в които има домашен любимец със специфична миризма. Нека се опитаме да разберем кои са най-популярните ароматни свещи и как да ги изберем.

Характеристики при избора на ароматни свещи за дома

Такива средства за уют могат да се различават по размер, форма, аромат и употреба. Ето някои от най-често срещаните видове:

  • класически - това са стандартни цилиндрични свещи, които могат да бъдат с различни размери и цветове;
  • в чаши – това е восък, който е в стъклен или метален съд, който от своя страна предпазва околните предмети от пожар;
  • оформени – имат нестандартна форма, като звезда, цвете или животно;
  • восъчните пити са свещи, които са под формата на восъчни блокчета и се използват в специални аромалампи.

Най-добрите ароматни свещи се създават с помощта на висококачествени натурални етерични масла - те се добавят към основния състав по време на приготвянето. Следователно миризмата трябва да се освобождава от основата постепенно, навреме и невероятно хармонично. Естествените свещи за дома могат да бъдат базирани на памучен фитил и восък:

  • кокосов восък. Много мек, започва да се топи дори от слънчевите лъчи, така че свещите от кокосов восък се правят в специални колби или чаши;
  • пчелен восък. Най-простият и висококачествен. Притежава фин приятен аромат. Използва се главно за топли ароматни композиции;

  • соев восък. Това е твърд материал, който перфектно поддържа формата си. Не се страхува от температурни промени и има повишена ароматизираща способност. Следователно, ароматите за соеви свещи се използват в минимални количества - те се разкриват перфектно.

Ако свещите съдържат други компоненти, най-вероятно случаят не е минал без евтин парафин. Определено не си струва да ги използвате за ароматни композиции, по-добре е да дадете предпочитание на по-скъп, но естествен продукт.

Как да изберем най-удобния аромат

Както при избора на парфюм, така и при избора на ароматизирани свещи трябва да вземете предвид не само предназначението им, но и времето на годината:

1. През студения сезон е по-добре да поръчате обратния - топъл - вариант. Само на новогодишните празници можете да отдадете почит на традицията и да направите избор в полза на иглолистни или цитрусови аромати.
2. В жегата, напротив, струва си да използвате "хладни" аромати - душата е привлечена от осветяваща мента и ментол, виолетово и кокосово са отлични. Добър избор биха били популярните аромати на ароматизирани свещи с дървесни композиции, плодови и флорални нотки.

3. Ако се интересувате от аромат за свещи за конкретна ситуация, насочете се към хармонията. В крайна сметка ободряващите цитруси определено няма да помогнат за създаването на релаксираща или вълнуваща романтична атмосфера. Пачули и сандалово дърво ще Ви помогнат да се отпуснете, а за романтично настроение е по-добре да закупите свещи с масло от иланг-иланг, канела или нерола.

Важно е да изберете само качествени продукти без ароматни аромати и парафин в състава, в противен случай токсични вещества, вредни за здравето, ще попаднат във въздуха вместо етерично масло. Много е важно и ароматът да не дразни вашия домашен любимец!

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...