Назад до У нас

Българите масово изоставят поколенията на домашните си любимци

Изследване на "Галъп" показва, че 2/3 от хората изхвърлят навън поколението на своя домашен любимец в населеното място, в което живеят или извън града.

Други резултати от допитването показват, че едва 17 % от домашните кучета са кастрирани.

От организацията "Animal Rescue Sofia" тълкуват изнесената информация, като крайно обезпокоителна и затвърждаваща тезата, че проблемите с бездомните кучета няма скоро да се решат в България.

Други данни от изследването на "Галъп", показват, че около 1/3 от българите имат куче или котка за домашен любимец. Около 25 % от домакинствата отглеждат куче, а около 20 % отглеждат котка. Интересно е, че 30 % от хората отглеждащи куче, се грижат и за котка.

Според "Animal Rescue Sofia" трябва да се въведе много по - строг контрол върху собствениците на домашни животни. Хората трябва да се запознават с предимствата, които носи кастрирането на любимеца им и като цяло да се образоват за основните проблеми свързани с бездомните кучета.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. Анонимен
Да за много българи тва е начина да се оттърват от една грижа...в торба и на боклука.Дори мойте свекъри мислят това за правилно.Добре че нямат животни.
2. Cveti.
Ne si prav,mnogo Bulgari sum vijdala,da izxvurlqt malki ky4enca I koteta,nemojeli l tax da xranqt.
1. Ivaylov Ivan Velkov
Пълна тъпотия !!! Това е измислено или от депутат или от журналист !!! Само те са такива самовлюбени безмозъчни дебили . Защото нито един БЪЛГАРИН( образован индивид от бяла раса ) няма да си изхвърли домашния любимец на пътя. Виж ЦИГАНИТЕ са друго нещо !!!Те могат БЕЗНАКАЗАНО -да си заколят кучето на пътя - да си изхвърлят бебетата в контейнерите- да крадат ( тогава окрадените се оказват виновни) - да УБИВАТ ( полиция и политици ги оневиняват) ,ЗАЩОТО при следващи избори ,това е ЕВТИН ЕЛЕКТОРАТ !
Виж още отзиви
Коментирай
loading...