🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до У нас

Брутален случай на отровени кучета в София

Поне 6 бездомни кучета и много котки са умрели от отравяне в столичния квартал "Толстой" съобщава БНТ.

Неизвестен засега извършител е разпръснал в градинката пред блок 26 храна, смесена с отрова вечерта на 9-ти срещу 10-ти октомври.

Първите два трупа на животни са открити рано сутринта. Когато екипа на Екоравновесие пристигнал на мястото установил 6 мъртви кучета и няколко котки. Някое от животните може да е занесло част от отровната храна на друго място, така че отровените животни може и да станат повече.

Някои от жителите на блок 26 признават, че се грижат за бездомните животни и добавят, че досега те на са проявявали признаци на агресия или събиране в глутници. От Екоравновесие също са потвърдили, че при тях няма получени сигнали за агресивни кучета в този квартал.

Хората от квартала са много притеснени и изразяват отвращението си към извършителя на това деяние. В градинката пред блока често си играят и малки деца и това буди сериозни притеснения. Засега няма доказателства за това кой е извършителя на това престъпление, но хората сътрудничат на полицията и са споделили, че подозират двама от своите съседи.

Ако бъде установен извършителя и се докаже неговата вина го очакват до 3 години затвор за подобно престъпление.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Долна измет мръсна!Дано тях да отрови някой.Кво са виновни бездомните животни че са се родили че да ги убивате.Срамота!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...