🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Благотворителен календар събра популярни старозагорци и кучета

Тринайсет усмихнати страници съдържа календара, създаден по инициатива на Кучилище - Стара загора и дело на фотографския курс в града Photoshool.bg.

Всяка страница разказва история за връзката между човека и кучето, а лицата са подбрани по няколко прости критерии - да са позитивни и усмихнати хора, стопани за пример, активни в обществения живот и разпознаваеми сред младите хора.И най-вече, каузата за бездомните животинки да не им е чужда!

А тя е различна от всички благотворителни инициативи, насочени към обитателите на общинския приют - тъй като дарителски кампании за храна и одеалца има всяка година по Коледа, ентусиастите от Кучилище Стара Загора, се спряха на една по-важна необходимост - в новия общински приют в с.Могила да има специално отделена и оборудвана площадка за социализация на кучета.

Това е една отдавнашна мечта на доброволците, да има специално местенце за разходки на кучетата. Там ще е мястото за обучения, за социализация на кучетата, за пълноценния им досег с хора. Желаещите да осиновят, ще могат да се опознаят с бъдещите си любимци, преди да ги вземат у дома.

За целта, от старозагорското сдружение споделиха, че вече имат одобрение от страна на общината и че проектът ще бъде изпълнен съвместно с тях.

Проектът ще е дългосрочен - след обособяването на площадката, там ще се обучават доброволци , ще се организират осиновителски уикенди и ще се провеждат всякакви инициативи.

А ето и кои са героите от страниците му!

Доц.д-р Николай Лазаров е един от медиците-герои от последните месеци.С негова помощ, на бял свят проплакаха две здрави бебета от болни с Ковид 19 майки. Всички в момента са здрави!Шефът на АГ клиниката към университетската болница в града, освен отдаден на благородната си професия е най - добрият приятел на своето 12 годишно момче Арчи. Английският пойнтер е неговото откраднато време след натоварения ден и...музиката на Toto!

Митко Маринов е общински съветник и общественик, на който благотворителните каузи никак не са чужди и се включва с охота винаги, когато може. В натоварения си ден, приоритет в работата му е по-чистата градска среда и природа, като председател на комисията по екология. Почитател е на едрите породи, в момента сякаш изневерява на себе си с бийгълката Лора, но истината е леееко друга - тяхното е любов от пръв поглед!

Георги Димитров е учител по бойни и медитативни практики повече от 20 години, в школата „Сенките на ТангРа" воин по дух, но с добро и милостиво сърце. Така преди 7 години, съдбата го среща с Боил – неговият внушителен, но добродушен спътник. Малкото куцащо и мръсно кученце го намира, търсейки защита и неусетно става господар на неговия дом и негов пазител!

Йоан Михайлов е петокласник, с множество отличия от международни олимпиади по математика. Той грабна вниманието ни и с още една своя дарба - умело да владее футболната топка. Йоан обича животните и в къщи си има котка. Но снимките за календара го срещнаха с най-малкия обитател на приюта – Бъгси. Те двамата сякаш си донесоха късмет един на друг, тъй като след фотосесията, Йоан грабна още един медал а Бъгси бе осиновен и си има дом!

Едно младо семейство краси месец май – Дани, Добрин и Сами Янкови. Трудно се събира всичко хубаво, което правят в три изречения. Те са активни и отворени хора, готови да помагат, модерно семейство в което българските традиции и фолклорното изкуство са на почит!Стопани за пример – те не се отказаха от кучето си, когато Сами се появи на бял свят и сега те двамата са приятели в игрите!

Даниела Нинева е талантлива оперна певица, учила изкуството в неговата сърцевина – Италия и имала късмета да пие от извора - великата Райна Кабаиванска. От месеци тя краси сцената на старозагорската опера а любовта и към кучетата е отдавнашна.За съжаление, гастролите по световни сцени не позволяват да си има домашен любимец, затова си има куче „на заем" за снимките – голямото плюшено мече Арес.

Горещият месец юли е посветен на Кремена Костова – Гайдарова и кокершпаньолът Рон. Нейни са били най - блестящите балетни роли от последните години на старозагорска сцена, а в последствие талантливите и ученици в балетна школа „ПаДеКре" се заразяват от ентусиазма и любовта и към танца и украсяват лавиците на балетната зала с множество купи и медали.И Рон е медалист! Трикратен шампион по аджилити!

Сестрите Рая и Елица Гънчеви са две необикновени момичета от прабългарската школа за оцеляване „Багатур". Сестричките са запалени планинарки, яздят отлично и обожават разказите на техния дядо – багатурът Райчо Гънчев, който е селектирал породата „вълкашин". Две бебета от последното отгледано с любов кучило „вълкашини" са в грижовните им ръце.

Ваня Милкова – Димитрова е известна по модните подиуми в Европа и от кориците на модни списания. Снимала се е в клип на гръцката звезда Никос Вертис. Сега си има свой подиум в нейния сватбен бутик и заедно с красивата и мисия да подари емоция на всяка булка, си има още една – бездомните животинки!За снимките и донесохме една красавица – френчито Елизабет. Малката госпожица е от лицензиран развъдник.

Месец октомври е отреден на другите герои - инсп.Деньо Денев е огнеборец в РДПБЗН Стара Загора и неколкократен републикански шампион по пожароприложен спорт.Постиженията му в този специфичен спорт, спасяват животи, когато пробяга нагоре по пожарната стълба, за да стигне до бедстващи хора.Внушителната немска овчарка Ерос, също е „на служба".Той работи с носа си, насочвайки стопанина към търсения предмет.

„Басенджи" е рядка за нашата страна. Елегантните кученца са известни като породата,която не лае. Единственият лицензиран развъдчик е Емилия Благоева - обществена личност, която старозагорци познават от всички сфери на социалния живот. Нейната страст и поприще е изкуството на PR.

Двама перфектни спаринг партньори са събрани в месец декември – многократният шампион по ММА Ивайло Георгиев – състезател през годините в шест различни дисциплини – свободна борба, класическа борба, аматьорски ММА, професионален ММА, бойно самбо и Сан Да. В момента е главен и кондиционен треньор на Боен Клуб "Атила" в Стара Загора. Лиа е осиновена от приют.Едно необикновено куче!

Всички тези цветни образи се обединиха, за да сбъднат една мечта и да дадат шанс на бездомните!

Календарът вече е в продажба, срещу скромно дарение от 10лв.
Потърсете повече информация във Фейсбук : Кучилище Стара Загора

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...