Назад до Английски булдог

Английски булдог

  1. Английски булдог
  2. Външен вид на Английски булдог
  3. Физическа характеристика на Английски булдог
  4. Характер и поведение на Английски булдог
  5. Отглеждане и дресировка на Английски булдог
  6. Здравословен статус и проблеми при Английски булдог
  7. Анатомични особености на Английски булдог
  8. Исторически данни, митове и легенди за Английски булдог
  9. Интересни факти за Английски булдог

Здравословен статус и проблеми при Английски булдог

Здравословни проблеми при английски булдогАлергия при английски булдогКолко години живее булдогаНаднормено тегло при английски булдогАнглийският булдог живее средно от 8 до 12 години. Водеща причина за смъртността при него са сърдечните проблеми (20%); рак (18%); старост (9%).

Кучетата, които умират от старост имат среден живот 10-11 години. Според друга статистика 73.9% от английските булдоци страдат от дисплазия на тазобедрената става.

Някои екземпляри от тази порода са предразположени към кисти, които се формират между пръстите на крайниците. Те предизвикват известен дискомфорт, но са лечими.

Едни от най - често срещаните проблеми при алергиите.

Над 80% от булдоците се раждат с цезарово сечение, тъй като техните характерно големи глави не могат да преминат през родилния канал на майката.

Гънките на лицето на булдога трябва да се почистват ежедневно, за да се избегнат инфекции, причинени от натрупването на влага.

Както всички останали кучета и булдога изисква ежедневни упражнения. В противен случай те могат да натрупат наднормено тегло и това да доведе до сърдечни и белодробни проблеми и да натовари допълнително ставите им.

Булдозите имат много малки носни кухини и поради това изпитват големи затруднения да охлаждат тялото си. Затова трябва много да внимавате през летните месеци.

Тогава те имат нужда от сянка и вода, за да поддържат температурата си. Добре е да ги гледате в помещения, които са климатизирани.

През 2009 година киноложките клубове приеха някои промени в стандартите на породата, поради здравословните съображения, изтъкнати в документален филм за английския булдог на BBC.

Според специалистите промените в стандартите могат да доведат до по - малка глава, по-малки кожни гънки и по - дълга муцуна. Това може да реши проблемите с дишането, тъй като ще се намалят размерите на главата и ширината на раменете.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Гого
Жалка пародия на славна някога порода.
Мари
Здравейте, Има английски булдог на 3 месеца. Искам да го разхождам поне 3 пъти на ден, но той не иска да излиза, опъва се и дори да го изкарам навън неиска да върви, а сповод изобщо не иска и да помръдне. Моля за съвет. Благодаря.
????????????????????????
Десислава Янкова
Имам женска на седем месеца. Трудно ми е да я науча да пишка и ака вън ходи понякога на терасата. Как да я отуча
Juliq
Подариха ми англ.булдок на 1,5 год.От 1 седмица е при мен, но непрекъснато се движи в краката ми,лае срещу всеки от дома.Почти не мога да си свърша дом.работа.Това наложи да го преместя на партерния етаж в къщата.Сега, когато температура нощем е отрицателна необходимо ли е да отоплявам стаята в която е настанен? Предварително благодаря!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...