Назад до Бултериер

Бултериер

  1. Бултериер
  2. Външен вид на Бултериер
  3. Физическа характеристика на Бултериер
  4. Характер и поведение на Бултериер
  5. Отглеждане и дресировка на Бултериер
  6. Здравословен статус и проблеми при Бултериер
  7. Анатомични особености на Бултериер
  8. Исторически данни, митове и легенди за Бултериер
  9. Интересни факти за Бултериер

Исторически данни, митове и легенди за Бултериер

Породата води началото си от средата на 19 век. Първите бултериери са получени при кръстоската на старият манчестърски териер.

Откъде произлиза бултериераБултериерите съчетават скоростта и сръчността на териерите с упоритостта на булдога. Много хора започнали да кръстосват булдог и териер, за да създадат перфектното куче за борби.

Въпреки високата стойност на новата порода в началото не се е правило почти нищо, за да се запази породата в първоначалния си вид.

Поради липсата на стандарти за породата породата постепенно станала с по - малки размери и била по - лесна за гледане отколкото първоначалните екземпляри.

През 1850 г. Джеймс Хинкс започва да кръстосва булдог, териер и английски бял териер (вече изчезнала порода), търсейки по - чист вид с по - добри крака и по-хубава глава. Неговите кучета все още не са имали типичната яйцевидна глава, но са имали подобна форма на черепа.

Бултериер в миналотоТези кучета добили популярност и тяхното развъждане продължило, като започнали да ги кръстосват с далматинци, хрътки и испански пойнтер, за да подобрят ловкостта. Хинкс е искал новата порода да бъде изцяло бяла на цвят.

Първият модерен бултериер е показан през 1917 г., и е носил името Гладиатор. Белите кучета обаче са имали множество здравословни проблеми и поради това Тед Лион започва да разнообразява цветово породата, като използва стафордширски бултериер в началото на 20 век. Цветните бултериери бяха признати като отделна порода от АКС през 1936 г.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Здравейте! Можете ли да ми кажете дали на бултериера ще му стане нещо ако пътува често с кола?
Здравейте,Взвх си бултериерче на 35 дни.Интересува ме кога започват да му се изправят ушите
Николай
към Пешо, и териерите и пинчерите са си хапливи по принцип; аз съм се занимавал с много породи кучета, моят съвет по правило да се спазва агресивните породи да не се възбужда агресията им от малки и/или при възпитанието, а по-лениви и флегматични може обратно; в случая мисля че пинчерчето ревнува, това може да премине с времето, но някои кучета не се примиряват. лошото е че бултериера като порасне може да почне да си отмъщава на други кучета, дори и да не го прави у вас срещу пинчера
Пешо
Здравейте ???? Имам въпрос към вас. Взех булито преди седмица и половина, а и също така имам друго кученце, което е мини пинчер. Той много я хапе. Може ли съвет как да спре? И опасно ли ще бъде даже и да спре да ги осавяме сами? Благодаря ????
д-р БауБау
До 35. Здрав - добре е да се види от ветеринар, който ще Ви каже със сигурност дали кученцето не чува.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...