Назад до Бултериер

Бултериер

  1. Бултериер
  2. Външен вид на Бултериер
  3. Физическа характеристика на Бултериер
  4. Характер и поведение на Бултериер
  5. Отглеждане и дресировка на Бултериер
  6. Здравословен статус и проблеми при Бултериер
  7. Анатомични особености на Бултериер
  8. Исторически данни, митове и легенди за Бултериер
  9. Интересни факти за Бултериер

Отглеждане и дресировка на Бултериер

Отглеждане

Отглеждане на бултериерБултериерите имат нужда от човешко присъствие през деня. Да оставите бултериер сам за дълго време е все едно да оставите дете в стая пълна с експлозиви. Те са способни да изгрезът почти всичко. Много кучета умират от стомашно-чревни запушвания, причинени от нещата, които са сдъвкали.

Бултериерите могат да живеят и в апартамент, ако им се осигуряват физически упражнения. Те имат нужда от енергични ежедневни упражнения, които включват и дълга разходка. В противен случай могат да напълнеят много и да станат мързеливи. Те са доста активни и изискват всекидневни разходки. Предпочитат по - топлия климат.

Отношение към децата и другите домашни любимци

Как се отглежда БултериерБултириерите са активни кучета и това, което за тях е игра за други може да е много грубо отношение. Поради това не се препоръчва да отглеждате такова куче, ако имате малки деца. Те се разбират много добре и си играят много с по - големи деца, които знаят как да се отнасят с тях.

Бултериерите обаче могат да бъдат агресивни към деца, които не познават. Те изпитват чувство да защитят познатите им деца от техните приятели.

Никога не оставяйте кучето без надзор, когато около него има деца, колкото и безобидна да ви изглежда ситуацията. Некастрираните мъжки бултериери могат да бъдат особено агресивни към кучета от същия пол. Често нападат по - дребни животни, особено котки.

Грижи за козината

Как се гледа бултериерКозината на бултериерите е лесна за поддържане. От време на време трябва да ги разресвате с четка и сте готови. Тази порода кучета сменя козината си два пъти в годината. Можете да махате излишната козина посредством специална гумена ръкавица. Не се препоръчва често къпане, а само когато е необходимо.

Дресировка

Бултериерите се нуждаят ежедневно от един час физически и психически упражнения. Те обожават разходките, да гонят топки и други предмети. Подобно на другите териери, тези кучета могат да проследяват следите на други животни. Дръжте ги на каишка, защото могат да тръгнат след някое животно или да тръгнат да опознават района сами, което да доведе до неприятности.

Когато бултериерите са още малки не трябва да ги натоварвате прекомерно физически, защото това може да нарани все още развиващите се стави и сухожилия на кучето. Особено внимателни бъдете, когато кучетата са на възраст между 12 и 18 месеца.

Ранното започване на последователно обучение на кучето също е от съществено значение. Трябва да се наложите над кучето и да покажете кой е лидера, без да прибягвате до физическа сила или остри думи.

Дресировка на БултериерБултериерите не са от най - лесните кучета за обучение и затова трябва да сте търпеливи и постоянни. Те са подозрителни към непознати и могат да бъдат агресивни към други животни.

Ако смятате, че не може да се справите сами с тяхното обучение е добре от малки да ги запишите на специализирани курсове за обучение, а именно - в специалните училища за обучение на кучета.

Запомнече, че е важно да ги социализирате възможно най - много, за да привикнат да реагират нормално на различни ситуации.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Здравейте! Можете ли да ми кажете дали на бултериера ще му стане нещо ако пътува често с кола?
Здравейте,Взвх си бултериерче на 35 дни.Интересува ме кога започват да му се изправят ушите
Николай
към Пешо, и териерите и пинчерите са си хапливи по принцип; аз съм се занимавал с много породи кучета, моят съвет по правило да се спазва агресивните породи да не се възбужда агресията им от малки и/или при възпитанието, а по-лениви и флегматични може обратно; в случая мисля че пинчерчето ревнува, това може да премине с времето, но някои кучета не се примиряват. лошото е че бултериера като порасне може да почне да си отмъщава на други кучета, дори и да не го прави у вас срещу пинчера
Пешо
Здравейте ???? Имам въпрос към вас. Взех булито преди седмица и половина, а и също така имам друго кученце, което е мини пинчер. Той много я хапе. Може ли съвет как да спре? И опасно ли ще бъде даже и да спре да ги осавяме сами? Благодаря ????
д-р БауБау
До 35. Здрав - добре е да се види от ветеринар, който ще Ви каже със сигурност дали кученцето не чува.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...