🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до У нас

Бургас с първа по рода си еко машина за хранене на бездомни животни

Бургас може да се похвали с първият и единствен в България еко автомат за хранене на животни, монтиран в парка на жилищен комплекс "Изгрев".

Машината функционира съобразно принципите за опазване на околната среда и устойчивото развитие чрез рециклиране.

Когато се сложи пластмасова бутилка в специалния й отвор, тя пуска гранулирана храна за животни, подходяща за кучета и котки.

Освен това автоматът разполага и с функция за сипване на прясна вода, която ще бъде изключително необходима както на безстопанствените животни през лятото, така и на домашните любимци, излизащи на разходка.

Д-р Георги Митев, директорът на Агенцията по храните в Бургас, коментира пред местната медия burgasdream.com, че такива екологични машини ще бъдат монтирани на различни места в черноморския град. Това ще са предимно паркове за разходка на кучета, тъй като бездомните животни в Бургас не са много и от функционалното устройство ще се възползват най - вече стопаните на домашни любимци.

Също така, автоматите ще бъдат от полза на хора, които искат да помогнат на улично животно в беда, като му осигурят храна и вода срещу ненужната си пластмасова бутилка.

Снимки: Стиляна Божидарова

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 11 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

22. Бастет
Чудесно.Хайде навсякъде
21.
В Стара Загора ?
20. пляс
и ако има бездомно животно в този парк... хората ще писнат до небесата... Ще мине някой по-нахален собственик на куче и кучето му ще изяде всичката храна, и вместо да се нахрани животно, което наистина има нужда, ще се нахрани някое, което така или инъче може да се наяде като се прибере... Обезсмисля се идеята на машината...
19. бг.
Хайде и на Варна да сложат. :)
18. Лала
Не ми харесва, че го ориентират пак за домашните любимци. Изобретението е ориентирано към бездомните животни, за домашните има кой да се грижи.
17.
А ако сложат отрова, какво правим ?!
16.
как ще е охраняваме :)
15. Mисъл
Добре, хора... виждам, че се радвате на идеята, която в нормално изпълнение наистина би била прекрасна, НО тук става дума за Бургас, където бездомните кучета не се виждат често, но има БЕЗБРОЙ бездомни котки... коя бездомна котка ще се навърта около зона за свободно пуснати кучета,та да се нахрани от машината за бездомни животни?! И пак... кой стопанин ще си храни домашния любимец с гранули с неизвестен произход?! ПАК И ОТНОВО някой източи пари за калпаво изпълнен проект. Откраднали са идеята от Турция... ок, но поне да я бяха изпълнили както трябва. Хубава работа, но българска... и тя като циганската. Срам и резил сме в тая държава.
14. Ани
Браво Бургас,пак надминахте Варна :)
13.
Brilliant !! Well done & Thank you
12. Max
Vie ludi li Ste !!! Zashto ne gledat jivotinkite v priuiutii kakto v normalnite durjavi . Pak nqkoi pari da nashtipee , super smeshki ! Sorry Za lat
11. Бау
"Машината функционира съобразно принципите за опазване на околната среда" - Да храниш бездомни помияри е принцип за опазване на околната среда??? Да, ама не!
10. реалист
остава да видим каква глупост ще му хрумне на обществото да направи със това...
9. ЕИМ
Дано не четем скоро статия в която пише: "Вандали потрошиха новата еко машина за кучешка храна." Аман от вандализъм. Иначе супер придобивка. Браво на нашия град.
8.
Трябва да има във всички градове в България..
7. Лили
Прекрасна идея !!! Благодарности, на когото трябва ! Гордея съм, че живея в най-хубавия град на БЪЛГАРИЯ !!!
6.
Супер идея. Браво!
5.
Много приятна новина, такива автомати има много в Истамбул
4. Силвия
Хайде и в София !
3. Павел
Все ще се намери някой идиот който да счупи направеното !
Виж още отзиви
Коментирай
loading...