Назад до Дого Аржентино

Дого Аржентино

Характер и поведение на Дого Аржентино

Характер на Дого аржентиноТемперамент на Дого аржентиноРазбира ли се Дого аржентино с децаАржентинските догове са много весели и притежават необичайна интелигентност и остър ум. Те са много приятелски настроени кучета, които се държат много добре, когато са навън, освен ако не им бъде дадена причина или команда да се държат агресивно.

Тяхното самочувствие ги прави много надеждни за хората, към които те са търпеливи и комуникативни. Те са много послушни, но са и много чувствителни към силови методи на обучение.

Тези интелигентни кучета могат да запазват силна концентрация и се научават на нови неща много бързо, но лесно се отегчават и преуморяват от многото повторения на едно и също нещо.

Това са много добри кучета пазачи, но най - добре се справят, когато са използвани за лов. По време на лов тези кучета не лаят много, въпреки, че имат много силен и проницателен лай. Те обикновено лаят само когато смятат, че нещо е важно и трябва да му се обърне внимание.

Те са много социални, имат нужда от силен контакт с членовете на фамилията и се чувстват нещастни, когато не им се обръща достатъчно внимание.

Когато е социализирано с деца, Дого Аржентино е много толерантно и грижовно към тях. Кучето трябва да се социализира и с другите домашни животни още в ранна възраст, за да се избегне последваща агресия към тях.

Мъжките и женските кучета са много стабилни и изключително сладки, когато се социализират и обучат правилно. Недостатъци като незаинтересованост или непредизвикана агресия трябва да се наказват строго.

Понякога се използват и за спасяване на хора, като полицейски кучета или дори като помощници на военните. Възможността за социализацията им с други животни ги прави подходящи за отглеждане, както на двора в къщата сред други домашни животни, така и в гъсто населена градска среда. Проявата на агресия към хора или други животни е изключително рядка.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

30.
Имам малко дого на 2 месеца и е глухо какво да правя и как да го васпитавам
29. валката
много пика като бебе 3-4 месеца,нормално ли е
28. Петранка Тинева
Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми
27. leda
искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е
26. д-р БауБау
До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.
25.
Мята се на групата.Получава тикове
24.
Кучето еДого Аржентино с някаква крастоска от два дена опъва шия и се мята по групи.Получава като пристапи,няма сили и получава токови.Как да му помогнем.
23. д-р БауБау
До 22. - ще има, да, но не можем да Ви кажем точно кога ще бъде готова.
22.
Ще има ли статия за корейски мастиф
21. д-р БауБау
До 18. - ние бихме посъветвали за Немска овчарка - изключително податливи са на обучение. Другите две породи също са подходящи. Имайте предвид, че която и порода да изберете, обучението трябва да започне още докато е малко!
20. Никалъс
Алабаи *
19. Никалъс
Бихте ли ми казали някоя порода, аз мисля Риджбек или Алабама но искам да се посъветвам
18. Никалъс
Искам да си взема силно и голямо куче което да мога да го науча да ме слуша но и при опасност да ме защити
17. д-р БауБау
До 16. Иви - за да сте сигурни в чистокръвността на кученцето изисквайте родословие при закупуването му. Относно цвета на нослето - срещат се кучета от породата и с частично светли носове - розово-черни.
16. Иви
Здравейте :) Харесала съм си кученце,което стопаните му ми представиха за Дого Аржентино. Това което ми направи впечатление в статията е цвета на нослето. Трябва да е черно,а кученцето което искам е със светло носле. Тоест да разбирам,че има шанс да си купя кученце с неизвестна порода? :/ (майката е с черно носле). Не,че няма да го взема,ако не е чистокръвно- пак ще си го обичам,но искам да знам за какво точно давам толкова пари... Въпроса ми е да го мисля ли това носле или да взимам кученцето и да се надявам да е дого,докато придобие някакъв вид :D Не разбирам нищичко от тази порода. Гледала съм само Кане Корсо и "пит бул",който се оказа НЕ-Пит Бул :D
15. dogo
Забранени са във Великобритания: за въпросите от Facebook.
14. д-р БауБау
До 13. - не, не е нормално. Ако проявява това поведение от скоро се консултирайте със своя ветеринар.
13.
Кучето е на две години но ,много вие или плаче.Това нормално ли е.
12. д-р БауБау
До 10,11. - съветваме Ви да се прегледа от ветеринар, за да сте сигурни, че наистина не чува. Ако се потвърди има начини за общуване с глух домашен любимец. Не се притеснявайте.
11. димо
Какви мерки е нужно да се предприемат при глухо куче и имали обратим момент?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...