Назад до Дого Аржентино

Дого Аржентино

  1. Дого Аржентино
  2. Външен вид на Дого Аржентино
  3. Физическа характеристика на Дого Аржентино
  4. Характер и поведение на Дого Аржентино
  5. Отглеждане и дресировка на Дого Аржентино
  6. Здравословен статус и проблеми при Дого Аржентино
  7. Анатомични особености на Дого Аржентино
  8. Исторически данни, митове и легенди за Дого Аржентино
  9. Интересни факти за Дого Аржентино

Характер и поведение на Дого Аржентино

Характер на Дого аржентиноТемперамент на Дого аржентиноРазбира ли се Дого аржентино с децаАржентинските догове са много весели и притежават необичайна интелигентност и остър ум. Те са много приятелски настроени кучета, които се държат много добре, когато са навън, освен ако не им бъде дадена причина или команда да се държат агресивно.

Тяхното самочувствие ги прави много надеждни за хората, към които те са търпеливи и комуникативни. Те са много послушни, но са и много чувствителни към силови методи на обучение.

Тези интелигентни кучета могат да запазват силна концентрация и се научават на нови неща много бързо, но лесно се отегчават и преуморяват от многото повторения на едно и също нещо.

Това са много добри кучета пазачи, но най - добре се справят, когато са използвани за лов. По време на лов тези кучета не лаят много, въпреки, че имат много силен и проницателен лай. Те обикновено лаят само когато смятат, че нещо е важно и трябва да му се обърне внимание.

Те са много социални, имат нужда от силен контакт с членовете на фамилията и се чувстват нещастни, когато не им се обръща достатъчно внимание.

Когато е социализирано с деца, Дого Аржентино е много толерантно и грижовно към тях. Кучето трябва да се социализира и с другите домашни животни още в ранна възраст, за да се избегне последваща агресия към тях.

Мъжките и женските кучета са много стабилни и изключително сладки, когато се социализират и обучат правилно. Недостатъци като незаинтересованост или непредизвикана агресия трябва да се наказват строго.

Понякога се използват и за спасяване на хора, като полицейски кучета или дори като помощници на военните. Възможността за социализацията им с други животни ги прави подходящи за отглеждане, както на двора в къщата сред други домашни животни, така и в гъсто населена градска среда. Проявата на агресия към хора или други животни е изключително рядка.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Имам малко дого на 2 месеца и е глухо какво да правя и как да го васпитавам
валката
много пика като бебе 3-4 месеца,нормално ли е
Петранка Тинева
Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми
leda
искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е
д-р БауБау
До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...