Назад до Дого Аржентино

Дого Аржентино

  1. Дого Аржентино
  2. Външен вид на Дого Аржентино
  3. Физическа характеристика на Дого Аржентино
  4. Характер и поведение на Дого Аржентино
  5. Отглеждане и дресировка на Дого Аржентино
  6. Здравословен статус и проблеми при Дого Аржентино
  7. Анатомични особености на Дого Аржентино
  8. Исторически данни, митове и легенди за Дого Аржентино
  9. Интересни факти за Дого Аржентино

Отглеждане и дресировка на Дого Аржентино

Отглеждане

Отглеждане на Дого аржентиноПървото нещо, което трябва да се уверите преди да започнете да си търсите кученце е, че наистина искате да си вземете куче от тази порода. Това се отнася, както за Дого Аржентино, така и за всяка друга порода куче.

Ако сте убедени, че тази порода е подходяща за Вас, трябва да потърсите къде и как можете да го намерите. Трябва да знаете, че намирането на качествено кученце изисква време и търпение.

Можете да попитате в местните киноложки клубове дали някой в околността отглежда породисти кучета. Проучете какви са стандартите на породата, за да сте сигурни, че си купувате чистокръвно кученце. Преди да го купите трябва да се уверите, че и характера му е подходящ за Вас.

Грижи за козината

Късата козина на породата предполага и нейното лесно поддържане. Необходимо е изчеткване 1 път седмично за да се поддържа нейният вид.

Дресировка

Обучение на Дого аржентиноИнтелекта и чувствителността на тези кучета позволява послушание и възможността за добро обучение.

Практикуването на подчинение носи радост за кучето и ако то показва послушание, обикновено няма проблеми при обучението му.

То е готово за нови игри и когато показва насърчение и позитивна мотивация става нетърпеливо и започва да Ви се примолва.

Дого Аржентино не разбира грубите, насилствени методи на обучение и неприятната нагласа в хората и поради това не трябва да се обучава с такива методи. Важно е още от първия ви контакт с кучето да му покажете кой е шефа. Това обаче се постига с любов, а не със сила.
Рейтинг:
2.4/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Имам малко дого на 2 месеца и е глухо какво да правя и как да го васпитавам
валката
много пика като бебе 3-4 месеца,нормално ли е
Петранка Тинева
Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми
leda
искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е
д-р БауБау
До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.
Коментирай
loading...