🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Хванаха мистериозна маймуна във Флорида

Прочутата маймуна на име "Корнелий" от района на Тампа Бей, Флорида най - накрая бе заловена.

Въпросната маймуна от породата "Rезус макак" обитаваше района от поне 3 години и е любимец на местната общност, като дори има собствена страница във Фейсбук.

До момента съжителството й на воля в градската среда беше безпроблемно и много хора я хранеха и се радваха на нея. Преди няколко седмици обаче се случи инцидент, след който властите бързо организираха мисия за залавянето на Корнелий.

Макака нападна и ухапа 60-годишна жена в местното градче Санкт Петербург по - рано този месец. Жената вече е добре, но агресивното поведение на маймуната е задействало службите по контрол на животните. Те са приспали и уловили маймуната с упойваща стреличка.

Досега се водеха спекулации как маймуната се е озовала на улицата, като най - вероятно звучи обяснението, че тя е била нечий домашен любимец, който е изгубен или нарочно е пуснат на свобода.

В момента Корнелий е под наблюдение на ветеринари и се намира в център на службите по контрол на животните. От там са заявили, че ще изчакат един месец да видят дали някой ще потърси макака и ако никой не го потърси, той най - вероятно ще бъде пуснат в някой от многобройните резервати за животни във Флорида.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...