Назад до По света

Миниатюрен шнауцер спасява стопанката си след тежко падане

Пенсионирана медицинска сестра дължи на своето куче спасяването си от тежко произшествие.

Дани, миниатюрен шнауцер, помага на Бети Бенет да се върне в съзнание и да получи помощ, след като тя преживява опасно падане в дома си. Тя се подхлъзва на плочките в банята и чупи бедрената си кост.

"Бях уплашена, наистина мислех, че ще умра. Зная, че съм изпаднала в шок, защото съм медицинска сестра и съм виждала много такива случаи", споделя Бети.

Тя е наясно, че няма да бъде посетена от близките си в продължение на поне няколко дни. След това губи съзнание и се събужда едва когато Дани започва да ближе лицето й.

"Започнах да моля Дани да ми донесе телефона. Той се затича напред - назад няколко пъти, започна да лае и накрая скочи и избута телефона към мен с носа си. Но след това осъзнах, че лекарите няма да могат да влязат у дома, защото вратата е заключена. Тогава инструктирах Дани да ми подаде и бележника."

Кучето донася тефтера на Бети, в който има записани телефонните номера на съседите й. Така тя успява да им се обади и да им каже къде се намира резервният ключ за жилището.

В момента Бети е в болница и се възстановява бързо извън опасност за живота благодарение на светкавичните действия на Дани. Ето какво казва тя за случилото се:

"Не съм си и представяла, че някога Дани ще спаси живота ми, но той наистина го направи. Той е моят малък герой!"

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...