Назад до По света

Котка оцелява в амортисьор на автомобил, шофиран със 130 км в час

Ако още не сте убедени в това, че котките имат 9 живота, вижте тази невероятна история. Тя се случва в село Восток, в източното крайбрежие на остров Сахалин, Русия.

Младата котка, на име Персик (от руски - "праскова") се разхожда около двора на стопаните си. През това време джип, марка Land Cruiser Prado, е паркиран в близост до дома им. Незнайно как, тя успява да се изкачи по пружината в амортисьора на автомобила и да се пъхне в нея. Оказва се обаче, че котката се заклещва вътре и не може да излезе обратно навън...

Собственикът на колата Андрей Колобан, нямайки представа за случилото се, се отправя към областния град Поронайск. Пътят не е кратък, разстоянието до града и обратно е 70-80 километра. А в някои участъци от трасето Андрей кара със скорост от 130 км в час. През цялото това време котката стои заклещена с главата надолу в амортисьора на колата му.

Той се връща в селото, паркира в гаража си и едва след това чува загадъчно мяукане, идващо изпод колата. Тогава поглежда надолу и вижда заклещената котка.

Стопанинът на Персик, 45-годишният Владимир Казаков, се залавя със задачата по спасяването на своя домашен любимец. Той вика на помощ и още няколко съседи. Отнема им около половин час да я извадят от капана, като през това време тя смело издържа процеса по разглобяване на амортисьора и измъкването й от там.

Изумително за всички, котката няма никакви наранявания и се възстановява бързо от шока. Сега, макар и с един живот по-малко, Прасковка вече е в добро здравословно състояние.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Анонимен
Изроди!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...