Назад до По света

Първото бебе коала за сезона се роди в парка "Australia Zoo"

"Australia Zoo" е дома на покойния и световноизвестен ловец на крокодили Стив Ървин, който загина трагично през 2006 г. На 13-ти юни 2017 зоопарка представи най - новото си попълнение - новородено бебе коала.

Малкото животинче е кръстено Макадамия. Това е първата новородена коала за годината и веднага предизвиква интереса на посетителите в зоологическата градина, която се намира в далечния северен район Куинсланд.

Гордата майка на Макадамия на име Уилоу радостно показваше новото си бебе, а тълпи от зяпачи се опитваха да зърнат или снимат мъника.

Коалите са двуутробни животни и на 13-ти юни Макадамия за първи път вижда света извън торбата на майка си. Това обаче не е истинската й рождена дата. Коалите прекарват средно около 22 седмици в торбата на майка си, преди да излязат навън. Когато се е родила Макадамия е била с размерите на бобено зърно. Сега обаче животното е пораснало достатъчно и вече започва да разучава външния свят.

Макадамия е очарователна и е първото бебе коала за сезона, което е излязло от торбата на майка си. В парка "Australia Zoo" обаче са се родили още 12 бебета, които все още са твърде малки и се намират в торбите на майките си. Всички те обаче ще излязат и ще могат да бъдат наблюдавани от посетители през следващите няколко седмици.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...