Назад до По света

Котка спасява живота на стопаните си по време на пожар в дома им

Каролин Нобъл (Caroline Noble), съпругът й и трите им деца спят спокойно в дома си в Съфолк, Великобритания, когато около 6 часа сутринта заради късо съединение внезапно се подпалва камерата на хладилника им.

Огънят пламва бързо, а сигнализацията не проработва, въпреки че е тествана само преди няколко седмици.

Тази история можеше да завърши трагично, ако не беше техният домашен любимец - седемгодишна бенгалска котка на име Симба. Тя застава пред вратата на спалнята им и започва да мяука толкова силно, че скоро Каролин се събужда от шума.

Тогава вижда дима, в който е потънало цялото жилище и по най - бързия начин успява да избяга заедно с децата и мъжа си. Минути след това целият им дом е обгърнат в пламъци. Давайки си сметка за случилото се, Каролин признава, че котката е спасила живота им.

"Ние нямаше да сме тук сега, ако не беше нашата котка. Когато тя ме събуди, всичко беше в дим и беше горещо като в сауна. Още няколко минути и със сигурност щяхме да се задушим."

Най - любопитно е, че котката е можела да избяга и сама, но въпреки това решава да събуди стопаните си. Те на практика не са имали време да вземат нищо със себе си, излизайки навън, дори не са облекли дрехите си. Затова след пожара много хора им се притичват на помощ и им изпращат пари, дрехи, играчки за децата и други необходими неща.

Семейството благодари на всички хора, които са им помогнали и най - много на своята спасителка Симба!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Драскало хралупа с квадрат и топче
40.28
лв
изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

Анонимен
Аз съм от България!Преди няколко години нашата сотка също ни събуди през нощта и ни спаси от задушаване...вечерта бях забравила апата на камината затворена,а когато котката ни събуди,целият арартамент беше изпълнен с дим и ни можеше да се диша!
Коментирай
loading...