Назад до По света

Куче бе намерено живо в прегръдките на загиналия си стопанин след унищожително торнадо

През изминалата седмица в американския среден запад се разразиха няколко ужасни бури, които доведоха до хаос по пътищата. Вечерта на 10 май 2015 силно торнадо удари град Ван в щата Тексас.

Дейвид Тапли, пенсиониран детектив от местната полиция, и съпругата му, не могли да се спасят от природната стихия и за съжаление са загинали.

На следващата сутрин спасителните служби и доброволци започнали да разчистват останките.

Едно 14 годишно момче, съсед на загиналата двойка, се приближило до къщата и видяло безжизнените тела на Дейвид и съпругата му.

"Видях нещо и се приближих до къщата. Първо видях тялото на жената, а след това и на мъжа. Гледката ме смрази и веднага извиках баща ми.", 

споделя момчето Емануел Васкес. След това на мястото на трагедията пристигнал бащата на младежа. Това, което видели с изумление е, че мъртвият мъж държал в едната си ръка своето куче, което било все още живо.

Семейство Тапли били известни в града с това, че подслоняват бездомни кучета и се грижат за тях. В нощта на страшната буря в дома им имало 3 кучета, като 2 от тях също загинали, под силата на разбеснялото се торнадо.

Съдбата на оцелялото куче все още не ясна и ако не му се намери приемно семейство, най - вероятно ще бъде пратено в приют. Удивителното в цялата ситуация е, че кучето не е напуснало мястото на инцидента и е останало до тялото на своя стопанин, докато било открито там.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...