Назад до По света

Защитници на животните призовават яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани

Швейцария е единствената западна страна, в която умъртвяването и готвенето на домашни кучета и котки е напълно законно. Ето защо защитниците на правата на животните настояват тази практика да бъде прекратена.

Вълната на недоволството им бе предизвикана от възрастен гражданин, който прави изявление в социалните мрежи, че харесва "деликатесния вкус" на вареното котешко месо и че "... няма нещо по - лошо в това да се яде котка в сравнение с яденето на суши или морски дарове."

Активистите сигнализират, че в съвременна Швейцария стотици хиляди хора се хранят с месо от котки и кучета. В някои области на страната дори може да се срещне "празнично ястие с котка" в коледните менюта на ресторантите. Животното се предлага варено в сос от чесън и бяло вино.

А кучешкото месо се консумира предимно под формата на колбаси.

Засега убийството на котка или куче с цел консумация на местото им се счита за незаконно, само когато е доказано, че методът, по който са умъртвени, им е причинил ненужно страдание. Във всички останали случаи храненето с котки и кучета е законно разрешено.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

10.
УЖАС !!! СРАМОТА И ПЪЛЕН АБСУРД!!!Тези които го вършат - веднага в затвора!
9. Никол 17
КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО!!!
8. Uhu
В кантон Апенцел се яде кучешко и котешко ( стара тпадиция),но в други кантони е забранено
7. SCHWEIZ
Тук си имат достатъчно развито фермерство и първокласни колбаси и производства и всичко е качествено, с перфектен контрол, а за отношението към домашните любимци може да им се завиди...
6. scweiz
хахаха, това не става дори за първоаприлска шега - в Швейцария домашните любимци са на почит, за тях се полагат повече грижи, отколкото можете да си представите Контролът за добрата грижа е огромен и санкциите са огромни. Това е гнусна лъжа! Този, който го е написал, трябваше поне да си направи труда да промени снимката - така не се продава тук - да не е Индия или Азия!!!
5. sy
Като толкова са объркани хората,защо не погледнат в библията,там има одгвор за всичко,дори и кой животни са ядат и кои не се ядат.А това определено не са от животните които са ядат.
4.
Vse edno da si iziadesh nai-dobria priatel....tova e gnusno
3. галлка
не е вярно това
2.
Не е за вярване...
1.
lo6o mnogo lo6o
Виж още отзиви
Коментирай
loading...