Назад до По света

Прасенце се спаси по чудо

Прасенцето е избягало от камион, който го е карал към кланицата и се спаси попадайки в резерват за животни.

Много преди това малко прасенце да се спаси, съдбата му изглеждала предрешена. Подобно на стотици милиони прасенца по целия свят то е било предвидено за консумация от човека.

За това прасенце обаче всичко се променило, когато то успяло да изскочи от движещ се камион на път за кланицата. Миналата седмица на магистрала в близост до Квебек мотористи забелязали как едномесечното прасенце се промушило през ремаркето и паднало на пътя.

Малко по - късно полицията намерила малкото животно, което било ранено, но все още живо и го прехвърлили към местната служба за контрол на животните. Новината за малкия розов беглец привлякла вниманието на Бренда Бронфман, която управлява Wishing Well Animal Sanctuary и тя проявила желание да осинови животното.

Бренда вече се грижи за прасенцето и му е дала името Йода. То ще прекара остатъка от живота си в резерват, където ще се грижат за него и ще бъде обичано живо същество. То няма да последва съдбата на милиони свои събратя, които са просто една стока с цел печалба и задоволяване на човешките потребности.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...