Назад до Други

Малтретирани питбули сега се грижат с любов за 3 слепи котенца

Най-трудните моменти често създават невероятни приятелства. Точно това се случва и с 3 котета на име Хелън, Брус и Уилис. Те са заведени в спасителния център за животни в Далауеър в много тежко физическо състояние.

Хелън е 7-годишна котка и е закарана в приюта отделно от Брус и Уилис, които са само на 10 седмици. Наложило се обаче очите на трите котки да бъдат оперативно отстранени, което оставило невинните създания напълно слепи.

Приспособяването им към живот без зрение не е лесна задача. Затова доброволецът Шери Стюард се заема с това да направи прехода към новите условия на живот значително по - лесен. От 2012 година до сега Стюард помага на над 80 животни в приюта. Ето защо е идеалният човек, който да се грижи за трите слепи котета.

"Котките бавно се учат как да се качват и слизат по стълбите. В момента живеят в моя гълъбарник и обичат да си играят като всички свои братя и сестри" - споделя Стюард.

Той обаче не е единственият, който посреща котетата в новия им приемен дом. В него живеят и 2 питбула, които също са осиновени от спасителния център и прекрасно знаят какво означава борбата за оцеляване.

Алфи и Франки, питбули съответно на 9 и 4 години, са спасени от бившите си собственици, които се отнасяли изключително жестоко към тях. Сега Алфи дори работи като терапевтично куче и посещава деца в болници и училища. Кучетата са невероятно дружелюбни и приемат с много симпатии и любов трите слепи котенца, които Стюард довежда в дома си.

"Моите кучета са много грижовни. Те ближат и почистват котетата, след което си подремват заедно. Кучетата не обръщат внимание на това, че котките са слепи. Те сякаш усещат, че имат нужда от повече грижи, тъй като все още са болни и се възстановяват от операциите" - казва Стюард.

Кучетата обожават да се грижат за котките. Те са им нещо като големи братя в процеса на излекуване и ориентиране в света на слепотата. Тези животни имат еднакво тежко минало и сега сякаш показват едни на други цялата доброта и любов, на която са способни. Това уникално приятелство между кучета и котки ни доказва колко съпричастни към чуждата болка могат да бъдат животните.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
така е животните са много над хората добри благородни а хората сме изроди
Виж още отзиви
Коментирай
loading...