Назад до Миокардит при кучето

Миокардит при кучето

  1. Миокардит при кучето
  2. Етиология на Миокардит при кучето
  3. Клинични признаци на Миокардит при кучето
  4. Развой и прогноза на Миокардит при кучето
  5. Лечение на Миокардит при кучето

Лечение на Миокардит при кучето

Лечение на Миокардит при кучетоБолните животни трябва да се поставят в тихо, спокойно, затоплено, добре проветряващо се помещение. Осигурява се лека, метателна, богата с витамини и минерални вещества храна. Дигиталисът и дигиталисовите препарати са контраиндицирани, защото при тяхната употреба сърдечната дейност се ускорява поради повишената възбудимост на нервния апарат в сърцето.

В началото на заболяването не е необходимо да се прилага медикаментозна терапия. Може да се направят само студени компреси в сърдечната област. По - късно може да се инжектира камфорово масло подкожно, а при силно намаляване на кръвното налягане се употребява кофеин подкожно.

Причини за Миокардит при кучетоПрепоръчват се правенето на инхалации с кислород 1-2 dm3 със скорост 1 dm3/h или подкожно инжектиране на кислород (100-300 cm3 в зависимост от големината на кучето).

За подобряване на сърдечномускулната дейност може да се инжектира бавно, капково 50-100 cm3 40%-ов разтвор на глюкоза. Основното внимание е насочено към лекуване на първичното заболяване.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...