Назад до У нас

Намалели са сигналите срещу улични кучета в София, а осиновяванията се увеличават

Директорът на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков заяви, че в столицата подадените сигнали срещу бездомни кучета са намалели значително.

За септември тази година техният брой е 374, като предимно се отнасят за кастриране на кучетата.

Изнесените от него данни показват, че за първите 9 месеца на 2014 година заловените улични животни общо са 3515, като 2869 от тях са кастрирани, а 352 са осиновени.

Случаите на загинали кучета наброяват от 7 до 10 на месец, като причината за смъртта им е или старост, или автомобилен инцидент, каза д-р Нейков.

Дейностите по програма "Екоравновесие" включват залагане на капани под формата на клетки, както и кампания по залавянето на кучета в ромските квартали на София.

Стана ясно, че в приюта Сеславци към момента има около 200 животни, а в този в Горни Богров те наброяват 940. Там се освобождават по 2-3 места за кучета, които биват осиновени от своите нови стопани.

За приюта в Горни Богров стана ясно също, че неговата нова част с площ около 1400 кв.м. ще бъде заселена с 1020 кучета (толкова е капацитетът й), като отделните модули ще бъдат разделени със зелени площи. Очакванията са до 30 ноември тази година проектът да бъде финализиран. Паричната стойност на проекта възлиза на 1 500 000 лева.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Зъболекар
Добри новини... http://kavident.com/
Виж още отзиви
Коментирай
loading...