Назад до Немски дог (Немски мастиф)

Немски дог (Немски мастиф)

  1. Немски дог (Немски мастиф)
  2. Външен вид на Немски дог
  3. Физическа характеристика на Немски дог
  4. Характер и поведение на Немски дог
  5. Отглеждане и дресировка на Немски дог
  6. Здравословен статус и проблеми при Немски дог
  7. Анатомични особености на Немски дог
  8. Исторически данни, митове и легенди за Немски дог
  9. Интересни факти за Немски дог

Отглеждане и дресировка на Немски дог

Отглеждане

Отглеждане на Немски догЗа всички любители и бъдещи стопани на породата е добре да знаят, че това куче се чувства добре почти навсякъде, но се нуждае от простраство, видимо е защо.

През последните 100 години, агресията и хъсът за плячка, направили кучето търсен ловец, почти са изкоренени от породата.

Днешните Немски догове предпочитат дивана през битките. Ако сте решили да гледате Немски дог у дома, е най – добре да си вземете голямо легло тъй като тези кучета обожават да се излежават в тях.

Догът обича да е с тези, които надвива. Обичат да се облягат на стопанина си. Те са изключително любящи кучета, обичащи да раздават "огромни целувки".

Важно е да се знае, че след нахранване догът трябва да почине 40 мин до 1 час преди физическа активност, породи опасност от Дилатация на стомаха (Вж. "Здравословен статус и проблеми при Немски дог").

Хранене на Немски догЗнайте, че храната на дога не е "по джоба на всеки". Това куче е способно да изяде няколко килограма храна дневно. Обожава да хапва солидно и сутрин и вечер и 20 – килограмовите торби  с храна свършват за нула време.

Трябва да се храни диетично още от рано поради предразположеността на породата към проблеми с костите и наднорменото тегло е един фактор за отключването им.

Трябва постоянно да приема витамини и хранителни вещества за да е в оптимална форма и да живее възможно най - дълго, тъй като не е от дълголетните породи кучета.

Грижи за козината

Догът е късокосмест и козината му не изсиква много грижи. Достатъчно е изчеткване/разресване на козината му от време на време.

Дресировка

Дресировка на Немски догПоради големината му е много важно да бъде обучен още от малък.

Ако се обучи правилно и отрано догът, свиква дори с децата, което го прави чудесно семейно куче.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Само кучета!
Благодаря!!!
д-р БауБау
До 10. Само кучета! - може да се дава, разбира се в рамките на нормалното! - 2-3 пъти седмично.
Само кучета!
Ами щом му се обръща стомаха и т.н. може ли да му се дават награди такива сладки за кучета. И после трябва да го чакаме пак да почива? Само питам. И по колко може да яде?
Защо забраниха да им се купират ушите? Невероятно красивото куче изведнаж се превърна в карикатура с клепнали уши, големи колкото джапанки...
dog lover
До 7. - да, може! Няма никакъв проблем немския дог да ловува!
Коментирай
loading...