Назад до Немски дог (Немски мастиф)

Немски дог (Немски мастиф)

Здравословен статус и проблеми при Немски дог

За съжаление породата е предразположена към доста здравословни проблеми. Често първите проблеми са с крайниците. Не са редки случаите и на предразположеност към сърдечни заболявания.

Здравословни проблеми при Немски догНай - сериозният и опасен здравословен проблем за породата е Дилатацията на стомаха – тя е първата причина за смъртност при договете, а това е жалко тъй като хората се привързват много към тях. Дилатацията се получава, когато кучето тича с пълен стомах.

Както при други породи, стомахът при дога не е свързан с ребрата (гръдния кош). При усилена активност стомахът се обръща (завърта) и блокира чревния тракт. Ако не се лекува веднага дилатацията е много опасна.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

12. Само кучета!
Благодаря!!!
11. д-р БауБау
До 10. Само кучета! - може да се дава, разбира се в рамките на нормалното! - 2-3 пъти седмично.
10. Само кучета!
Ами щом му се обръща стомаха и т.н. може ли да му се дават награди такива сладки за кучета. И после трябва да го чакаме пак да почива? Само питам. И по колко може да яде?
9.
Защо забраниха да им се купират ушите? Невероятно красивото куче изведнаж се превърна в карикатура с клепнали уши, големи колкото джапанки...
8. dog lover
До 7. - да, може! Няма никакъв проблем немския дог да ловува!
7.
Може ли да се регистрира като ловджийско куче?
6. д-р БауБау
До 5. Анонимен - статията не е обява, а информация за породата. Ако желаете може да опишете точно какво търсите в нашата специална секция с Обяви. http://zooobqvi.baubau.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
5. Анонимен
търся малко кученце черно с бяло мъжко дайте цена
4. Анонимен
Извинявам се!Намерих отговора! :)
3. Анонимен
След като няма порода "Датски дог" защо има такава в списака с породите на този саит?! Не искам да съм груба нито да обиждам,просто питам.
2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - Зависи какво яде - ако се дава гранулирана храна се съобразява теглото на кучето. Даваме ориентировъчни стойности, тъй като различните видове и марки гранули имат различни таблици, в които се посочва колко е дневната дажба на кучето според неговите килограми. 50 кг: 630 - 760 грама гранули/дн. 60 кг: 730 - 870 грама гранули/дн. 70 кг: 810 - 980 грама гранули/дн.
1. Анонимен
По колко килограма трябва да яде възрастен мъжки?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...