Назад до По света

Нов вид лилав рак бе открит край Филипините

Невероятен нов вид рак бе открит на Филипинския остров Palawan, съобщава Кристин Деламуур от National Geographic.

Колоритното ракообразно е именувано Insulamon palawanense, носейки името на острова, на който е открито. Това е единия от четирите нови вида раци от рода Insulamon открити в проучването.

Нов вид рак"Особеното виолетово оцветяване може да се е развило по чиста случайност и да не е специфична функция или общ визуален сигнал за разпознаване" - това е споделил Хендрик Фрайтаг от музея по зоология в Дрезден, Германия.

Неговите проучвания са били публикувани в бюлетина по зоология "Raffles" през февруари. Немският учен описва четири нови вида раци всеки с големина от 2.5 до 5.3 см.

Екземплярите са открити от научния екип и от местни рибари от остров Palawan, по време на две отделни проучвания проведени наскоро.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Valentin Kichukov
Ейтва ще е новият дамски ХИТ, ще го изтребят рака за препариране и изработка на дрънкулки и прочие. Ще му измислят някаква супер сила също и която мадама носи дрънкулката гърдите и ще се увеличат минимум с един размер и само ако дрънкулката е купена от еди си къде си. То между другото във Филипините ще има сигурно поне още 5 цвята раци дето никои не ги знае :)
Коментирай
loading...