🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Хамстер

Отглеждане на хамстер у дома

Първото, което трябва да решите е дали желаете един или повече хамстери. Ако не искате поколение, то препоръчително е хамстера да е само един.

Имайте предвид, че тези гризачи са териториални животни и има вероятност да проявят агресия, ако се отглеждат заедно.

Затова ако все пак решите да отглеждате повече от един хамстер е добре, те да бъдат в различни клетки.

Къде да отглеждате хамстера?

Хамстерите могат да се отглеждат в метална клетка или аквариум. За предпочитане е отглеждането в клетка, тъй като има по - голямо пространство за проветряване. Не отглеждайте хамстер в дървена клетка, защото лесно може да я прегризе и да излезе на свобода. Със силните си резци за няколко часа може не само да направи дупка в дъска, но да изгризе и поцинкована ламарина.

Ако решите да отглеждате хамстер в аквариум трябва да знаете, че той трябва да бъде достатъчно висок, защото когато дълбае дупки, хамстерът натрупва големи купчинки стърготина, които може да използва, за да излезе навън.

Освен това хамстерът скача до 30 см, оттласквайки се от пода с четирите си крайника едновременно. Това животно, което не е много щедро надарено от природата със способност да се катери, придобива това умение чрез търпеливи и уморителни упражнения. Притежава голяма упоритост, стига да има някаква цел - например да излезе на свобода.

Постелята...

Хамстер копае дупкиКато постеля в мястото, където ще отглеждате хамстера може да сложите пелети или талаш (за предпочитане).

Сменяйте постелята редовно, за да избегнете неприятната миризма на урина, която се получава при нейното непочистване.

В допълнение е добре да му поставите и аксесоари, които ще направят мястото по - комфортно и забавно, например къщичка, люлка и най - вече въртележка.

*Още полезни съвети за отглеждане на хамстер: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Лили
Откъде взехте аквариума, колко е голям и колко струва?????
Виж още отзиви
Коментирай
loading...