Назад до По света

Отпечатаха инвалидна количка за котенце на 3D-принтер

Канадската доброволческа организация "Tiny Kittens", чиято дейност е посветена на грижата за бездомни котки, заедно с ученици от гимназия Walnut Grove направиха живота на едно котенце по - лесен.

Използвайки 3D-принтер, те създадоха инвалидна количка, за да може котето на име Касиди да ходи само на предните си крайници.

Доброволците намират животинчето в гората, когато то е само на 9-седмична възраст. Според тях неговото увреждане се е получило още по време на раждането, когато майката прегризва пъпната му връв.

Учениците проектират миниатюрна инвалидна количка, която да замени увредените задни крайници на Касиди. Те научават за котенцето от интернет публикация на зоозащитниците и решават да му помогнат чрез учебния си 3D-принтер MakerBot.

В резултат на това те успяват да създадат съоръжение с подходящ размер, което пасва на Касиди и тя се научава да ходи, опирайки се на импровизираната инвалидна количка.

Различни спомагателни устройства и импланти за животни с увреждания често се извършват чрез 3D-принтер. Така например, в Турция отпечатват титанова челюст за морска костенурка, а в китайски зоопарк създават фрагмент от човка за розов пеликан.

Вижте първите стъпки на Касиди с новата й инвалидна количка!

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...