🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

В отворено писмо до президента Бриджит Бардо иска затваряне на кланиците за коне

Актрисата и активен защитник на правата на животните, Бриджит Бардо, изпраща отворено писмо до президента на Франция.

В него тя открито заявява призива си да бъдат прекратени ритуалните убийства на коне, както и да бъдат затворени кланиците за тези животни.

Президентът Франсоа Оланд получи писмото, в което актрисата подчертава:

"Това са два належащи проблема, чието разрешаване изисквам от правителствата от 30 години насам. След толкова години чакане и отправяне на молби, ще бъде справедливо да получа каквото искам. В случай, че това не стане, ще смятам, че животът ми е бил провал."

Преди 40 години Бриджит Бардо спасява от кланица своята кобила Дюшес, с която все още са заедно. Към писмото до президента, тя изпраща и снимка с любимата си кобила.

Прочутата застъпничка за правата на животните настоява проектозаконът, с който конете ще стават домашни любимци, скоро да бъде подложен на дебат. Той е внесен в края на юни месец 2013 година и цели да бъде избегната кланицата за коне.

На 28 септември 2014 година Бриджит Бардо ще празнува своя 80-годишен юбилей. Повече от 60 години тя води активна борба за правата на животните по цял свят и особено в родната си страна Франция, където успява да промени и продължава да променя значителна част от законодателството в тази област.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...