Назад до По света

Котка се прибира вкъщи със забита стрела в главата

Котаракът Макс изглежда загубва един от своите 9 живота по най - жестокия начин. Можете ли да си представите как отваряте вратата, за да приберете своя домашен любимец и изведнъж го виждате в това състояние?

Действието се развива през 2011 година. Фотографът на Службата по защита на правата на животните в Северна Калифорния заснема Макс - тригодишна котка, която пострадва от стрела в главата. Кадрите са публикувани в Ройтерс.

Животното е откарано в близката ветеринарна клиника, където претърпява животоспасяваща операция.

След това Макс е в стабилно състояние и се чувства много по - добре, макар и все още слаб. Относно изясняването на причината за това, което се е случило с него, длъжностните лица на службата казват само:

"Според показания на собствениците, животното е изчезнало за два дни, след което се прибира в това състояние. Стопаните първоначално изпадат в шок, докато не виждат, че котката се движи и се храни нормално. Стрелата, забита в главата й, изглеждала като онези изкуствени стрели за Хелоуин."

Макс наистина е имал невероятен късмет, че стрелата не е засегнала важни центрове в мозъка му. А неговата история ни напомня да бъдем предпазливи и да не оставяме домашните си любимци без надзор за толкова дълго време, колкото и да са независими те.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Нешева гр. София
Да гледаш животинче е толкова отговорно, колкото да се грижиш за малко дете.Затова, ако искаш да имаш животно в къщи, трябва добре да премислиш! Но вземеш ли го за отглеждане, оставяш навън всякакви дилеми!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...