🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Забранява се продажбата на кучета, котки и зайци в зоомагазините в Ню Йорк

✦ На 15 декември 2022 г. Ню Йорк става поредният щат, който прие закон, забраняващ продажбата на котки, кучета и зайци в магазините за домашни любимци в опит да се спрат злоупотребяващите развъдници, заклеймени от критиците, като "фабрики за кучета".

✦ Новият закон, който е подписан от губернатора на Ню Йорк - Кати Хочул, влиза в сила през 2024 г., и позволява на зоомагазините да предлагат спасени или изоставени животни за осиновяване, вместо да работят с развъдници.

✦ Според губернатора, кучетата, котките и зайците в Ню Йорк заслужават любящи домове и добро отношение. В изявление тя казва още:

„Горда съм да подпиша това законодателство, което ще направи значими стъпки за намаляване на грубото и нехуманно отношение към животните в целия щат.“

✦ Според Хуманното общество на Съединените щати, "фабриките за кучета" се разпространяват из цяла Америка и се превръщат в институции за масово развъждане на кучета. Често са нерегулирани и в тях благосъстоянието на кучетата е компрометирано в полза на максимизиране на печалбите. Въпреки това голяма част от развъдниците остават законни, тъй като в повечето щати те могат да държат десетки, дори стотици кучета в клетки през целия им живот, стига те да получават основните храна, вода и подслон.

✦ Вече има доста противоречиви мнения относно приемането на този закон. От една страна, защитници на правата на животните подкрепят новия закон, който според тях, ще помогне за намаляване на жестокостта към животните и ще насърчи хората да осиновяват поне част от тези 6,3 милиона животни в приютите, нуждаещи се от дом годишно. От друга страна, собствениците на зоомагазини твърдят, че законът няма да направи нищо, за да затвори развъдниците извън щата или да повиши техните стандарти за грижа, и че това ще доведе до затварянето на десетките магазини за домашни любимци, които остават в Ню Йорк.

✦ Емилио Ортис, мениджър на зоомагазин в Ню Йорк, който смята забраната за несправедлива към магазините, които работят с отговорни развъдници, казва:

"Деветдесет процента от нашия бизнес е продажба на кучета. Няма да преживеем това".

✦ Ню Йорк вече е шестият щат, който забранява продажбата на домашни любимци в магазините, след Калифорния, Илинойс, Мейн, Мериленд и Вашингтон. За голяма радост на защитниците на правата на животните, Америка скоро ще стане единственият регион в света, който изцяло ще сложи край на търговията с животни.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...