Назад до Персийска котка (Персийка)

Персийска котка (Персийка)

 1. Персийска котка (Персийка)
 2. Външен вид на Персийска котка
 3. Видове окраски при Персийска котка
 4. Физическа характеристика на Персийска котка
 5. Характер и поведение на Персийска котка
 6. Отглеждане и обучение на Персийска котка
 7. Здравословен статус и проблеми при Персийска котка
 8. Анатомични и физиологични особености на Персийска котка
 9. Исторически данни, митове и легенди за Персийска котка
 10. Интересни факти за Персийска котка

Интересни факти за Персийска котка

 • Малка ПерсийкаМъжките Персийски котки са по - нежни и гальовни от женските представители на породата
 • Американските селекционери са наричали породата "baby face"
 • Породистата Персийска котка трябва да има регистрация в една от четирите международни фелиноложки организации - CFA, TICA, WCF или FIFe

Печалба от Персийската козина ...

Печалба от котешка козинаФризьорка на котки от Южна Каролина е успяла да превърне козината на подстригваните от нея персийки в злато. Научила се е да преде котешката козина и да я превръща в прекрасна копринена гладка прежда.

Първо е направила ръчна чанта от Персийска козина, откъдето тръгва и успехът й. Днес, е не само фризьорка, но и собственик на своя фирма за чанти от кучешка и котешка козина.

Козината от една персийска котка е била достатъчна за изработването на една чанта.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки

Свързани продукти

"Persian 30" - Храна за Персийски котки над 1 година
11.27
лв
+ подарък изненада изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

koga persiikite smenat zabite
Здравейте,имам персец на 11месеца.Няма признаци да е болен,но от няколко дни ми изглежда сякаш сълзи кърваво,преди месец лекувахме конюнктивит на прегледа казаха че е излекуван,но това сълзите че са сякаш кървави ме притеснява.Какво може да е?Благодаря предварително ако някой може да сподели
Тери
Здравйте и от мен! Имам крадиво персииче Тери на 7 години. От няколко дни не се чувстваше добре и моите родители го заведоха на преглед. Окаьс се, че котенцето има хронична бъбречна недостатъчност в много крайна фаза. Според доктора и самите бъбречета били изключително малки /1,30 см и 2.40 см при нормални 4 см/ и вече не функционирали. Нямало никакъв шанс дс се оправи и предлага ефтаназия. Откакто чухме тези новини направо не сме на себе си. Нито соим, нито се храним. Колко е трудно да се приеме факта, че вече няма да я има пухкавата топка вкъщи. Болката е неописуема. Никога не съм си и представяла колко е тежко да загубиш домашния си любимец и то толкова млад. Затова съветвам собствениците на персийчета периодично да правят кръвна проба, за да следят положенето. Тази болест се развивала без симптоми, а слеф като се проявят, вече е прекалено късно. ????
Лили Лилова
Вчера пуснахме обява за котараче персиец с ангорка в https://m.bazar.bg/obiava-27385222/ekzotichno-kotarache-na-2-godini Пухчо е много добър и възпитан. Вижте снимките и може да се обадите.
ЕЯ
Към 209 Здравейте! Аз чета форума за да се информирам за характера на тази порода много бих искала да зарадвам децата с домашен любимец. Ще се грижим добре за нея.
Коментирай
loading...