Назад до Персийска котка (Персийка)

Персийска котка (Персийка)

 1. Персийска котка (Персийка)
 2. Външен вид на Персийска котка
 3. Видове окраски при Персийска котка
 4. Физическа характеристика на Персийска котка
 5. Характер и поведение на Персийска котка
 6. Отглеждане и обучение на Персийска котка
 7. Здравословен статус и проблеми при Персийска котка
 8. Анатомични и физиологични особености на Персийска котка
 9. Исторически данни, митове и легенди за Персийска котка
 10. Интересни факти за Персийска котка

Отглеждане и обучение на Персийска котка

Отглеждане

Отглеждане на Персийска коткаТъй като са били глезени поколения наред, Персийките не се оправят на улицата и трябва винаги да живеят в дом. Спокойният им нрав създава и спокойна атмосфера в дома.

Игрива и забавна е, но за разлика от някои породи, при тази порода агресия почти не се среща, с изключение на случаите, в които бъде умишлено дразнена, разбира се. Но дори тогава, тя може просто да се отдръпне.

Тези мъркащи агенти съжителстват кротко с други котки, кучета и деца.

Грижи за козината

Прическа на Персийска коткаКрасотата на персийската козина не се поддържа лесно. Ако не се разресва всеки ден, се сплъстяват. Някои хора подстригват котките си на т.нар. "лъвска прическа". Трябва да се избере фризьор, който умее да работи с котки.

Ако котката е подстригана трябва да се внимава със слънцето. Кожата на Персийките не е свикнала да е излагана продължително време на слънчевите лъчи и може да получат изгаряне.

Небходимо е разбира се и къпане, към което трябва да свикнат още докато са по - малки. Ако котката не успее да свикне с водата, днес на пазара се предлагат различни сухи шампоани под формата на пудра, които могат да заместят обикновеното къпане.

Обучение на Персийска коткаОбучение

Обучението не е проблем. Персийските котки не са агресивни и в повечето случаи дори не е необходимо специално обучение.

Обожават изтягането по мебелите и дивана, сякаш казват "Виж колко съм хубава".

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 6 оценки

Свързани продукти

"Persian 30" - Храна за Персийски котки над 1 година
11.27
лв
+ подарък изненада изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

koga persiikite smenat zabite
Здравейте,имам персец на 11месеца.Няма признаци да е болен,но от няколко дни ми изглежда сякаш сълзи кърваво,преди месец лекувахме конюнктивит на прегледа казаха че е излекуван,но това сълзите че са сякаш кървави ме притеснява.Какво може да е?Благодаря предварително ако някой може да сподели
Тери
Здравйте и от мен! Имам крадиво персииче Тери на 7 години. От няколко дни не се чувстваше добре и моите родители го заведоха на преглед. Окаьс се, че котенцето има хронична бъбречна недостатъчност в много крайна фаза. Според доктора и самите бъбречета били изключително малки /1,30 см и 2.40 см при нормални 4 см/ и вече не функционирали. Нямало никакъв шанс дс се оправи и предлага ефтаназия. Откакто чухме тези новини направо не сме на себе си. Нито соим, нито се храним. Колко е трудно да се приеме факта, че вече няма да я има пухкавата топка вкъщи. Болката е неописуема. Никога не съм си и представяла колко е тежко да загубиш домашния си любимец и то толкова млад. Затова съветвам собствениците на персийчета периодично да правят кръвна проба, за да следят положенето. Тази болест се развивала без симптоми, а слеф като се проявят, вече е прекалено късно. ????
Лили Лилова
Вчера пуснахме обява за котараче персиец с ангорка в https://m.bazar.bg/obiava-27385222/ekzotichno-kotarache-na-2-godini Пухчо е много добър и възпитан. Вижте снимките и може да се обадите.
ЕЯ
Към 209 Здравейте! Аз чета форума за да се информирам за характера на тази порода много бих искала да зарадвам децата с домашен любимец. Ще се грижим добре за нея.
Коментирай
loading...